Sidste franske gidsel frigivet i Mali

Frankrigs præsident, François Hollande, siger, at franskmand, der blev bortført i Mali i 2011, er fri.
Serge Lazarevic har siddet som gidsel i Mali siden 2011.
Serge Lazarevic har siddet som gidsel i Mali siden 2011. Foto: /AP

Frankrigs eneste tilbageværende gidsel i udlandet, Serge Lazarevic, der blev bortført i Mali i 2011, er blevet befriet og "har det relativt godt helbredsmæssigt", siger den franske præsident, François Hollande.

- Serge Lazarevic, vores sidste gidsel, er fri. Der er ikke flere franske gidsler i noget land i verden, siger Hollande.

Ifølge den franske præsident skal Lazarevic møde sin datter i Nigers hovedstad, Niamey, inden han flyver til Frankrig, hvor han og hans familie vil blive modtaget af Hollande.

- Han er ved relativt godt helbred på trods af de grufulde forhold under sit langvarige fangenskab, siger Hollande.

Lazarevic, som både har fransk og serbisk statsborgerskab, var det sidste franske gidsel i udlandet, efter at den 55-årige Herve Gourdel, vandrer og bjergbestiger, i september blev dræbt i Algeriet af militante, algeriske islamister.

I 2013 var der på et tidspunkt 13 franske gidsler i Afrika.

Hollande takkede mandag myndighederne i Niger og Mali for at have hjulpet med ved forhandlinger om frigivelsen af franskmanden.

- Denne frigivelse var resultatet af intense og vedholdende forhandlinger fra myndighedernes side, siger den franske præsident.

Lazarevic, der i juni blev set på en propaganda-video fra Islamiske Maghreb (Aqim), ledsagede sin landsmand Philippe Verdon, da de blev taget til fange af al-Qaeda i 2011, hvilket udløste en fransk militær intervention i området i 2013.

Verdon blev henrettet som reaktion på fransk intervention.

/ritzau/AFP

© www.publiatis.com - 2014Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.