Her er den samlede koalition mod IS

Ifølge USA er mere end 40 lande med i koalitionen, der skal bekæmpe den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.
I Paris gik 26 lande og tre organisationer sammen om at nedkæmpe og udrydde IS.
I Paris gik 26 lande og tre organisationer sammen om at nedkæmpe og udrydde IS. Foto: Brendan Smialowski/AP

Det internationale samfund er gået sammen om at bekæmpe de militante ekstremister i Islamisk Stat. Læs her om den internationale koalition:

* Den 5. september danner flere Nato-allierede og partnere en koalition mod Islamisk Stat i Irak. Danmark er med i gruppen, som derudover tæller USA, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Italien, Tyrkiet, Polen, Canada og Australien.

* Koalitionens mål er at nedkæmpe Islamisk Stat, specifikt i Irak, hvor gruppen har erobret terræn særligt i den nordlige del af landet. Det kan dog ikke komme på tale at indsætte landsoldater i bekæmpelsen af islamisterne, lyder det blandt andet.

* Under en konference i Paris den 15. september går 26 lande, deriblandt Danmark, og tre internationale organisationer sammen om en erklæring, om at de vil hjælpe den irakiske regering med at nedkæmpe og udrydde Islamisk Stat (IS) i Irak.

* Følgende lande er med i erklæringen fra Paris: Bahrain, Belgien, Canada, Danmark, De Forenede Arabiske Emirater, Egypten, Frankrig, Holland, Irak, Italien, Japan, Jordan, Kina, Kuwait, Libanon, Norge, Oman, Qatar, Rusland, Saudi-Arabien, Spanien, Storbritannien, Tjekkiet, Tyskland, Tyrkiet og USA.

* Derudover tilslutter Den Arabiske Liga, EU og FN sig.

* Ifølge CNN siger den amerikanske udenrigsminister John Kerry den 17. september, at omkring 40 lande i alt nu har indvilget i at bidrage til kampen mod IS. Men det er ifølge CNN uklart, hvilke lande, der er de sidste på listen, og hvilke rolle de spiller i forbindelse med koalitionen.

* Natten til tirsdag indledte USA det første angreb mod IS i Syrien med støtte fra Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Jordan, Bahrain og Qatar.

Kilde: Sluterklæring fra konferencen i Paris, CNN, Reuters, AFP.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.