SF-profil fik valg-penge af falckreddere: Bakkede dem efterfølgende op i medierne

SF'eren Karsten Hønge har modtaget økonomisk støtte fra det personale, som han gennem flere måneder offentligt har bakket op i medierne.
"Jeg har intet at skjule og jeg er stolt af det. Jeg er glad for at redderne sætter pris på mit politiske arbejde, siger Karsten Hønge til TV SYD, efter det er kommet frem, at han har modtaget økonomisk støtte til sin valgkamp fra falckreddere, som han efterfølgende har støttet i medierne.
"Jeg har intet at skjule og jeg er stolt af det. Jeg er glad for at redderne sætter pris på mit politiske arbejde, siger Karsten Hønge til TV SYD, efter det er kommet frem, at han har modtaget økonomisk støtte til sin valgkamp fra falckreddere, som han efterfølgende har støttet i medierne. Foto: Scanpix

Folketingsmedlem Karsten Hønge, SF, fik 10.000 kroner til sin valgkamp i forsommeren af Reddernes Landsklub. Det indrømmer han i dag over for TV SYD.

Reddernes Landsklub er udelukkende for ansatte hos Falck. Karsten Hønge har dermed modtaget penge fra det personale, som han gennem flere måneder offentligt har bakket op i medierne, efter selskabet BIOS har overtaget ambulancekørslen i dele af Region Syddanmark.

Karsten Hønge stemte som medlem af Region Syddanmark sidste efterår for en aftale med BIOS. En aftale til knap fem milliarder kroner over ti år. Efterfølgende har Karsten Hønge været stærkt kritisk over for BIOS og udtrykt mistillid til virksomheden.

Professor i sundhedsøkonomi, Kjeld Møller Pedersen, siger til TV SYD, at sagen ikke gavner Karsten Hønges troværdighed.

- Det betænkelige er, at han har fået tilskud fra en ren Falckredderklub i en sag, der har været højt profileret i Region Syddanmark og hvor Karsen Hønge også har profileret sig, siger Kjeld Møller Pedersen.

Karsten Hønge afviser kritikken og siger, at han ingen problemer har med at modtage penge fra faglige organisationer.

- Tværtimod. Jeg har intet at skjule og jeg er stolt af det. Jeg er glad for at redderne sætter pris på mit politiske arbejde, siger han til TV SYD.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.