Selskaber skaffer formuer uden om bankerne

Finanskrisen har fået en række store virksomheder til at kigge i retning af virksomhedsobligationer.
DSV er blandt de virksomheder, der har solgt obligationer for at skaffe kapital. Arkivfoto.
DSV er blandt de virksomheder, der har solgt obligationer for at skaffe kapital. Arkivfoto. Foto: Igor Zarembo/©RIA NOVOSTI / TOPFOTO

Store danske selskaber har i forlængelse af finanskrisen for alvor fået øjnene op for virksomhedsobligationer, skriver Finans.

Fra 2010 til nu har en række af landets største virksomheder, herunder A.P. Møller - Mærsk, Carlsberg og DSV, solgt obligationer for i alt 150 mia. kr. Det viser tal fra Nordea.

- Vi oplever stigende efterspørgsel fra virksomhedernes side, da obligationer er blevet et rigtig godt supplement til almindelig bankgæld. Samtidig oplever vi, at en stadig bredere kreds af investorer ønsker at investere i kreditobligationer, siger bankdirektør i Nykredit Bjørn Mortensen, der har ansvar for bankens største erhvervskunder.

- Nye og skærpede krav til bankerne betyder, at man ikke længere har så stor interesse i at låne ud med meget lange løbetider. Her kan virksomhederne i stedet bruge obligationer, og vi oplever, at interessen er stigende både fra selskaber og investorer, siger bankdirektør i Nordea Jørgen Høholt, chef for Corporate & Institutional i Danmark.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.