Sebastian Klein: Far forsøgte selvmord

I et interview med 'Psykologi' fortæller Sebastian Klein, at hans far, Jesper Klein, i 1999 forsøgte selvmord.
Alt var tilsyneladende ikke fryd og gammen hos familien Klein. Her ses far og søn til Bodil-uddelingen i 2007.
Alt var tilsyneladende ikke fryd og gammen hos familien Klein. Her ses far og søn til Bodil-uddelingen i 2007. Foto: Keld Navntoft/Scanpix/arkiv

En ung Sebastian Klein sad i 1999 i sin nye lejlighed, da telefonen ringende. Den i dag kendte tv-vært og skuespiller havde haft en hyggelig aften med sin kæreste og nuværende kone og to venner. Men det sluttede brat.

- Far dør! Far dør, skreg hans mor i telefonrøret.

Da Sebastian Klein havde stormet hjem til sine forældre, fandt han sin far nøgen og forvirret. Han havde forsøgt selvmord ved at sluge en håndfuld sovepiller. Sebastian Klein afslører den traumatiserende oplevelse i et interview med Psykologi.

- Jeg tror ikke, at min far syntes, at det var særlig fedt at være ham i den periode, så han prøvede at tage sit liv. Det var spontant, der stod nogle af min mors sovepiller, så han tænkte: 'Dem tager jeg, og så kan det hele også bare være det samme', siger Sebastian Klein ifølge Psykologi.

Det er første gang, at det kommer frem, hvor hårdt det stod til for den højt skattede skuespiller Jesper Klein.

- Historien kom heldigvis aldrig ud, og det var godt, for som familie stod vi et rigtig, rigtig skidt sted. Et selvmordsforsøg er en frygtelig ting at komme ud for, og for mig blev det – igen – meget egoistisk, fordi jeg tænkte: ”Hvad fanden bilder du dig ind ikke at have interesse for, hvordan det kommer til at gå mig? Ved du ikke, hvad det vil gøre ved mig at miste dig, forklarer Sebastian Klein ifølge Psykologi.

Drevet af druk

Interviewet med Sebastian Klein kommer i forbindelse med hans nye selvbiografi "Fra Min Faders Skygge". Her forbinder han i høj grad sine egne problemer og faderens selvmordsforsøg med sin fars alkoholisme.

I interviewet med Psykologi fortæller Sebastian Klein desuden, hvordan hans opvækst har påvirket ham. Et liv med en alkoholisk far og mor, hvor sønnen skulle være den stærke fik til sidst bugt med skuespilleren, der blev indlagt akut på Amager Psykiatrisk klinik. Her lå han fasttømret til en metalseng, mens han skreg i fire dag.

I dag har Sebastian Klein det bedre og er stort set trappet ud af sin psykiatriske medicin. 

Jesper Klein døde i 2011 af kræft i leveren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.