Se video af overfald mod politiet: Nu efterlyses 16 mænd

Flere politimænd blev overfaldet af stenkastere. Nu efterlyser Københavns Politi med foto 16 mænd.
Henter afspiller ...
Disse otte mænd er blandt de 16, som politiet lige nu efterlyser, Foto: Københavns Politi

Adskillige politifolk blev i juni ramt af brosten. Nu beder Københavns Politi – Task Force Pusherstreet – offentligheden om hjælp til at identificere 16 personer. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.  

De mistænkes for at have været involveret i de voldsomme uroligheder på Christiania d. 17. juni 2016, hvor politifolk blev angrebet af en større folkemængde. Det skete i forbindelse med, at politiet efter at have ryddet hashboderne ville trække sig ud af Pusherstreet på Christiania.

Den massive modstand medførte, at flere politifolk i færd kom til skade.


Det er disse 16, der alle er efterlyst. Foto: Københavns Politi.

Politiet tog fotos

Men da flere af politifolkene havde påsat GoPro-kameraer og andre havde håndholdte kameraer med, har politiet kunnet identificere flere af de gerningsmænd, der deltog i angrebet på politiet. 

Yderligere har det været muligt at udpege flere maskerede gerningsmænd ud fra forudgående optagelser på Christiania. Optagelserne er lavet samme dag, mens mange af gerningsmændene stod ved en politiafspærring og brokkede sig over politiet.

- Det er afgørende for os at få fanget disse folk. Adskillige politifolk blev ramt af brosten, hvoraf flere blev hårdt ramt. En har efterfølgende været sygemeldt i en måned, men er heldigvis kommet tilbage på job igen. Udover brosten blev der kastet med ølflasker, spiritusflasker, lægter, metalrør, sten, cykelkæder, røgbomber, og sågar også en folde-ud-skammel. Der blev også affyret fyrværkeri mod politiet i form af romerlys, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen og fortsætter:

- Det er komplet uacceptabelt at angribe og såre politibetjente, der er i færd med at passe arbejdet med at komme det voldelige og organiserede hashmarked i København til livs. Vi har allerede anholdt og sigtet 13 personer hvoraf 12 er blevet varetægtsfængslet. Men vi vil også gerne have fat i disse 16. Vores håb er naturligvis, at vi sammen med anklagemyndigheden kan overbevise retten om, at der skal sanktioneres hårdt overfor denne type angreb på tjenestemænd i funktion. Det vil forhåbentligt have en præventiv effekt, så vi næste gang, vi bliver bedt om at passe vores arbejde på Christiania, kan gøre det uden at frygte for vores helbred, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Giv lyd, hvis du ved noget

Hvis du kender nogle af de fotograferede gerningsmænd, kan du hjælpe politiet ved at ringe på til Københavns Politi på telefon 1-1-4 eller 4174-0360, eller via Politiets app (Tip Politiet).

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.