Fire efterlyste anholdt: 12 stadig på fri fod

Det har været en stor hjælp for politiet, at de i går efterlyste 16 mænd med billeder.
Fire af de 16, der blev efterlyst, er i dag fredag blevet fremstillet i grundlovsforhør. 
Fire af de 16, der blev efterlyst, er i dag fredag blevet fremstillet i grundlovsforhør.  Foto: Københavns Politi

I går efterlyste Københavns Politi 16 mistænkte stenkastere med fotos. Politiet offentliggjorde også en video af, hvordan de i fællesskab overfalde politimænd på Christiania den 17. juni.

Det gav pote. 

Københavns Politi modtog op mod 30 henvendelser i løbet af i går, den 17. juni. Og politiet er nu kommet i kontakt med fire af de efterlyste. Det skriver Ekstra Bladet.

3 tog selv kontakt

En dukkede valgte selv at stille op på Køge Politistation i går. En anden kontaktede politiet over telefonen fra sit sommerhus i Nordsjælland.

Og en tredje fik sin advokat til at ringe til politiet. En fjerde mand fra Københavns-området meldte ikke sig selv, men blev opsøgt af myndighederne, som havde identificeret ham fra andre borgere.

- Og så er vi sikre på yderligere to personers identitet, men som vi ikke har fundet hjemme, og skal her til morgen ud at besøge yderligere tre til fire personer, som vi mener også at have styr på, lyder det fra en tilfreds politikommissær Steffen Th. Steffensen til Ekstra Bladet.


Foto: Københavns Politi 

Fremstillet i grundlovsforhør

De fire anholdte, som er hhv. 20, 26 og to på 41 år, blev fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør. De er sigtet for vold mod tjenestemand, for almindelig vold og for forstyrrelse af den offentlige orden.

- Ingen af de fire anholdte er selv beboere på Christiania, og som vi har hørt det, har folk udtrykt, at 'de blev grebet af stemningen', udtaler politikommissæren til Ekstrabladet.

13 anholdt tidligere

I forvejen er i alt 13 personer anholdt, sigtet og varetægtsfængslet i sagen med overfaldet på Pusherstreet på Christiania. En kvinde er dog på grund af sygdom undtaget varetægts-fængling, skriver Ekstra Bladet.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.