Se soldater udnyttet til straffearbejde

Tilfangetagne regeringssoldater bliver sat til at genopbygge ødelagte bygninger i det østlige Ukraine.
Henter afspiller ...
/ritzau/

71 ukrainske soldater var mandag i gang med at genopbygge ruinerne i den krigsramte by Illovaysk i den østlige del af landet, mens bevæbnede vagter overvågede dem.

Soldaterne er nemlig regeringssoldater, der er taget til fange og sat i tvangsarbejde af de bevæbnede separatister, der har kontrollen i byen.

Illovaysk har været hårdt ramt af kampene mellem de to fronter, og de pro-russiske indbyggere mener kun, det er retfærdigt, at regeringens soldater bliver tvunget til at genrejse det, de har været med til at vælte.

'Lad dem arbejde. De har ødelagt det. Lad dem sætte det i stand nu. Hvad skulle vi ellers gøre? Vi har ikke råd til at betale for arbejdet eller til at købe materialer til at ordne taget. Ingen har penge nu,' fortæller Tatiana Shpak, indbygger i Illovaysk.

Det er uklart, hvor mange soldater, der er taget som krigsfanger i Ukraine. Ifølge en rapport, som regeringen offentliggjorde mandag, så har mindst 300 soldater mistet livet i kampene i og omkring Illovaysk i de seneste uger, selv om der officielt har været våbenhvile siden begyndelsen af september. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.