Se invitationen: Margrethe hylder OL-heltene

Den danske regent har inviteret de danske atleter fra de olympiske og paralympiske lege til reception på Christiansborg Slot 14. oktober.

Om dronningen har byttet kronen ud med klaphatten under sommerens olympiske lege og de igangværende paralympiske lege i Rio de Janeiro ved kun indersiden af Amalienborg.

Men tidligere har den 76-årige regent overværet legene og heppet på medaljehåbene med flag og dannebrogsfarvet tøj, og nu inviterer hun det seneste kuld deltagere til reception.

Det skriver kongehuset på sin hjemmeside, og en af de indbudte, håndboldlandsholdets ene stregspiller Jesper Nøddesbo, viser sin invitation frem på Instagram.

- Var en del af noget rigtig stort i Rio for lidt mere end tre uger siden. Hverdagen var egentlig vendt tilbage. Men så melder dronningen sig sgu på banen og vil drikke kaffe, skriver håndboldhelten, der vandt OL-guld, til billedet af invitationen.

På indbydelsen, der er trykt med sirlig skråskrift og adresseret af Hofmarskalen, lyder teksten:

- Hendes Majestæt Dronningen indbyder håndboldspiller Jesper Brian Nøddesbo til reception på Christiansborg Slot fredag den 14. oktober 2016 klokken 12.30 i anledning af de danske atleters deltagelse i de olympiske lege og de paralymiske lege i Brasilien.

Også prins Joachim, prinsesse Marie, prinsesse Benedikte og kronprinsparret vil fejre og hylde OL-heltene til receptionen, oplyser kongehuset på sin hjemmeside.

Særligt for kronprinsparret har de olympiske lege en særligt plads i hjertet.

Under OL i australske Sydney i 2000 vandt kronprins Frederik den største sejr af alle - her mødte han nemlig den unge australske Mary Donaldson, som senere vandt ham og det halve kongerige.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.