Se hvornår VM-slutrunden i fodbold bliver

Flere kilder siger ifølge Sports Illustrated, at VM i Qatar skal afvikles i november og december.
Sepp Blatter, Fifas præsident, skal stå til regnskab for anklager om korruption i forbindelse med VM-slutrunden i Qatar i 2022.
Sepp Blatter, Fifas præsident, skal stå til regnskab for anklager om korruption i forbindelse med VM-slutrunden i Qatar i 2022. Foto: Chris Young/AP

Den omstridte VM-slutrunde i fodbold i Qatar i 2022 skal afvikles i november og december.

Det skriver magasinet Sports Illustrated, der har sin information fra flere kilder.

Ifølge kilderne vil en arbejdsgruppe hos det internationale fodboldforbund, Fifa, foreslå afvikling af slutrunden på dette tidspunkt på et møde i Doha i næste uge.

Derefter vil Fifas eksekutivkomité træffe den endelige beslutning på et møde i Zürich i næste måned.

Fodboldens VM-slutrunder er altid blevet afviklet om sommeren i juni og juli, men ekstreme varmeforhold i Qatar på dette tidspunkt af året gør det problematisk at holde fast i traditionen.

En afvikling i november og december vil dog give en række udfordringer for fodboldkalenderen i særligt europæisk klubfodbold.

De fleste nationale fodboldligaer er i fuld gang på dette tidspunkt, og også de europæiske klubturneringer Champions League og Europa League har normalt spilleterminer i årets to sidste måneder.

Den kommende VM-slutrunde i Qatar har været til stor diskussion af flere årsager. Fifa er blevet anklaget for korruption i forbindelse med tildelingen af værtsskabet, og forbundet har fået udarbejdet en rapport, der skulle opklare dette.

Også rapporten har været omdiskuteret, fordi Fifa ikke har villet offentliggøre rapporten i dens fulde længde.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.