Se her om din kommune har købt kurser i sygdomssvindel
'For rask til at være syg' og 'Simulation og overdrivelse i sagsbehandlingen' er titlerne på to af de kurser, kommunerne har sendt deres medarbejdere til. Se her om din kommune er en af dem.
Af Lærke Øland Frederiksen
MERE
Kurserne er blandt andet henvendt til medarbejderne i landets jobcentre, der skal vurdere, om borgerne er for syge til at arbejde.
Kurserne er blandt andet henvendt til medarbejderne i landets jobcentre, der skal vurdere, om borgerne er for syge til at arbejde. Foto: Scanpix/arkiv


Mindst 21 kommuner har i perioden 2010 til 2015 købt et af følgende kurser 'Social bedrageri - lægeligt og socialt', 'For rask til at være syg', 'Simulation og overdrivelse i sagsbehandlingen' eller 'Psykopater i sagsbehandlingen'.

Det viser en gennemgang lavet af Margasinet P. De har også spurgt to af kommuner, hvad de har fået ud af at sende medarbejderne på kursus.

– Vi undersøgte det her kursus for at finde ud af, om sygdomssimulering var et problem hos os. Det viste sig så ikke at være relevant, siger vicekommunaldirektør i Frederiksberg Kommune Bjørn Thomsen.

Og samme melding kommer fra Gladsaxe Kommune. Sygdomssimulering er ikke et udbredt problem i kommunen, forklarer beskæftigelseschef Katrine Birk.

Disse kommuner har deltaget i kurser om sygdomssvindel

 

København

Frederiksberg

Gladsaxe

Ishøj

Hørsholm

Greve

Køge

Stevns

Faaborg-Midtfyn

Odense

Svendborg

Nordfyns

Vejle

Lemvig

Syddjurs

Norddjurs

Odder

Århus

Thisted

Frederikshavn

Morsø 

UDVID

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.