Se billedet: Hawking mødte Mary

Den anerkendte fysiker og forsker Stephen gav onsdag foredrag i Danmark, og senere hilste han på kronprinsesse Mary.
Sådan så det ud, da Stephen Hawking holdt sin foredrag, "Quantum Black Holes", i DRs Koncerthuset.
Sådan så det ud, da Stephen Hawking holdt sin foredrag, "Quantum Black Holes", i DRs Koncerthuset. Foto: Maud Lervik/POLFOTO

DR's blå koncerthus var helt og aldeles udsolgt, da Stephen Hawking onsdag præsenterede sit foredrag om sorte huller foran et dansk publikum.

Det er hele 46 år siden, at den førende fysiker og forsker sidst har besøgt landet, og derfor var der masser af ting, den i dag 74-årige brite skulle nå under visittet.

Hawking havde dog heldigvis tid til at hilse på kronprinsesse Mary, og det møde viste han torsdag frem på et billede, som han har delt på sin officielle Facebook-profil.

- Jeg har brugt de sidste fem dage i smukke København. I går aftes (onsdag, red.) præsenterede jeg mit foredrag, "Quantum Black Holes", i DR Koncerthuset foran 1800 publikummer og for 7000 mennesker i biografer rundt om i Danmark, skriver superforskeren blandt andet og fortsætter.

- Efter min forelæsning mødte jeg kronprinsesse Mary. Jeg har været meget glad for at være tilbage i Danmark, som jeg besøgte sidste gang i 1970 for at deltage i en konference om generel relativitetsteori, lød det videre fra Hawking.

Stephen Hawking blev for alvor kendt, da hans liv fra ung og rørlig til ALS-lammet forførende fysiker blev skildret i det Oscar-belønnede drama "The Theory of Everything".

Se Hawkings billede fra mødet med kronprinsesse Mary her: https://www.facebook.com/stephenhawking/photos/pcb.1091594330927663/1091580250929071/?type=3&theater

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.