Schyyy! Flere vil have stilhed på togturen

Der er de seneste år kommet flere stille-pladser i togene, for passagerne vil have fred og ro på tog-turen.
En medpassager, der kværner løs i mobilen hele turen fra Odense til Aalborg, kan være irriterende. Derfor vælger flere at sætte sig på stillepladserne. 
En medpassager, der kværner løs i mobilen hele turen fra Odense til Aalborg, kan være irriterende. Derfor vælger flere at sætte sig på stillepladserne.  Modelfoto: Scanpix/Arkiv

Højrøstede teenagere og medpassagerer, der konstant plaprer løs i mobiltelefonen. Det kan være belastende at lægge øre til, når man tager toget og egentlig gerne vil slappe lidt af.

Flere tog-passagerer vælger at placere sig i de såkaldte stillezoner, hvor telefonen skal være på lydløs og samtale er forbudt.

Og efterspørgslen på stillepladserne har været så høj, at DSB de seneste 10-15 år har udvidet stillezonerne og også indført dem på de kortere togstrækninger i S-togene.

- Vi kan se, at pladserne i stillekupeen er dem, der bliver solgt først i vores pladsbestillingssystem, fortæller Aske Wieth-Knudsen, der er forretningsudviklingschef i DSB, til Avisen.dk. 

Over 60 procent er irriteret over mobil-snak 

Efterspørgslen på stilhed hænger måske sammen med danskernes irritation over mobil-snak i det offentlige rum. 

I en ny meningsmåling, lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk, svarer over 60 procent af de repræsentativt udvalgte danskere over 18 år, at mobilsnak i det offentlige rum irriterer dem. 

Og danskernes irritation kommer også til udtryk i togets stillezoner, fortæller Aske Wieth-Knudsen: 

- Der er en høj grad af selv-justits hos kunderne. Der bliver gjort opmærksom på, at man sidder i en stillekupe, hvis nogen skulle have overset det og måske sidder og snakker i mobilen, siger han. 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.