Saxo-boss: Er der forskel på bare numser og bryster?

Et par opslag på Facebook fra Dansk Kvindesamfund har sat gang i debatten, hvor flere kendte blander sig i kritikerkoret.
Direktør i Saxo Bank Lars Seier Christensen kritiserer på Facebook Dansk Kvindesamfund.
Direktør i Saxo Bank Lars Seier Christensen kritiserer på Facebook Dansk Kvindesamfund. Foto: Scanpix

Hvad er forskellen på en bar numse og et par bare bryster?

Det hersker der netop nu stor debat om på Facebook, efter Dansk Kvindesamfund har delt et billede på Facebook fra Roskilde Festival. Her poserer tre kvinder med bare bryster, hvor kun brystvorterne er dækket med tape. I opslaget lyder det blandt andet:

- Er det ikke snart på tide Facebook og Instagram dropper sexismen og bonertheden og lader brystvorter være brystvorter uanseet hvilket køn de sidder på.

Free the Nipple på Roskilde Festival 2015.Vores seje styrelsesmedlemmer Helena G. Hansen og Signe B. Vahlun, samt...

Posted by Dansk Kvindesamfund on 3. juli 2015

Og det er faldet flere for brystet, fordi selvsamme Kvindesamfund for nyligt var ude med kritik af busselskabet Movia på grund af nogle reklamer for stripklubben Mirage på selskabets busser. Reklamerne bar store billeder af en nøgen kvinde med fokus på numsen. Noget Dansk Kvindesamfund fandt sexistisk. Og det har fået flere kendte danskere til tasterne. Både direktør i Saxo Bank Lars Seier Christensen og Anne Sophia Hermansen forstår ikke logikken.

- Forklar mig venligst, hvorfor jeg er mandschauvinistisk idiot, når jeg har svært at forstå, at en bar røv er forfærdelig og middelalderlig kvindeundertrykkelse i den ene situation og bare bryster er cool, moderne og progressivt i den anden situation? lyder det blandt andet fra Lars Seier Christensen i en opdatering, han har lagt på Facebook i går. Den har tæt på 3.000 i skrivende stund 'syntes godt om', ligesom den er blevet delt 186 gange.

Debattør forsvarer femminister

Også bloggeren Anne Sophia Hermansen blander sig i kritikerkoret.

- Ifølge Dansk Kvindesamfund er bare numser på Movias busser sexistiske og kvindeundertrykkende, mens bare bryster på Roskilde Festival er frigørende. I al fald hvis de sidder på medlemmer af Dansk Kvindesamfund. Logikken er noget i retning af, at numsereklamen retoucheret og repræsenterer et uopnåeligt og semipornografisk ideal, der giver kvinder dårligt selvværd, mens de naturlige bryster giver kvinder supergodt selvværd. Eller også er logikken, at feminister er nøgne på den RIGTIGE og ligestillede måde, mens alle andre er det på den forkerte og sexistiske måde, skriver Anna Sophia Hermansen i en Facebook-opdatering her til morgen.

Guide til den seneste måneds kønsdebat:Ifølge Dansk Kvindesamfund er bare numser på Movias busser sexistiske og...

Posted by Anne Sophia Hermansen on 6. juli 2015

Men der er også stemmer i debatten, der forsvarer Dansk Kvindesamfund. Blandt andet den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, debattøren Rasmus Brygger, der i en kommentar forsøger at udlægge, hvad feministerne egentlig gerne vil sige.

- 1. Det er et problem, at menneskekroppen seksualiseres i en sådan grad, at der skabes utryghed over for egne naturlige kroppe, lyder det fra Brygger, der også uddyber brysterne fra Roskilde Festival:

- 2. Det er et problem, at vi skammer os så meget, at vi ikke tør at vise vores krop i offentlighed. Det er derfor de fleste feminister, synes det er ærgerligt, hvis man ikke kan amme i det offentlige rum. Det er derfor, at mange feminister mener, at det er vigtigt at almindelige mennesker er bange for at vise deres krop - herunder brystvorter på en festival. Disse to ting er IKKE hinandens modsætninger - faktisk er 2 en naturlig følge af 1, lyder det fra Rasmus Brygger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.