Så slemme er populær politihunds skader

Den populære narkohund Berta, der stak af i går, er ilde tilredt, efter den blev kørt ned af en bil.
Berta er ligesom denne hund en sort labrador. Hun er 10 år gammel og god til sit job som narkohund. Vi håber, hun overlever.
Berta er ligesom denne hund en sort labrador. Hun er 10 år gammel og god til sit job som narkohund. Vi håber, hun overlever. Scanpix - arkivfoto

Hundevenner holder vejret i Nordjylland, hvor den populære politihund Berta er hos dyrlægen efter en springtur, som endte med, at vovsen blev kørt ned på dramatisk vis.

LÆS OGSÅ: Populær politihund kæmper for livet i Nordjylland

Den 10 år gamle sorte labrador har fået alvorlige skader, viser det sig nu.

- Hun har formentlig indre blødninger. Det ser ud til, at der er gået hul på den ene lunge. Røntgenbillederne er sendt til Tyskland for at blive tjekket, og der bliver så taget stilling til, om hun skal opereres, siger lederen af Hundeafdelingen ved Nordjyllands Politi Henrik Jensen til Nordjyske.dk.

Hunden, der er ekspert i at opsnuse narkotika, stak af mandag fra Bratten Strand, hvor det var meningen, at den skulle være med i nogle tv-optagelser. Tilsyneladende blev vovsen skræmt over et eller andet. En større eftersøgning gik i gang, og tidligt i morges blev Berta så fundet.

Hunden var blevet ramt af en bilist, som selv kontaktede politiet. I forbindelsen med påkørslen blev stakkels Berta slynget ned i et vandhul og var stærkt underafkølet, da hjælpen nåede frem. Forhåbentlig overlever hunden de voldsomme hændelser.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.