DISCOUNT I LUFTEN

Ryanair har nu også kurs mod Fyn

Ryanair er blandt seks selskaber, som HCA Airports direktør forhandler med om en mulig fremtidig aftale.
HCA Airport, som lufthavnen i Odense hedder, forhandler med det udskældte lavprisselskab Ryanair om en fremtidig aftale, skriver Fyens Stiftstidende.
HCA Airport, som lufthavnen i Odense hedder, forhandler med det udskældte lavprisselskab Ryanair om en fremtidig aftale, skriver Fyens Stiftstidende. Google Streetview

Flyselskabet Ryanair, der har fået den danske fagbevægelse på nakken, fordi firmaet nægter at forhandle overenskomster i Danmark, kan være på vej til at sende passagerer af sted fra Fyns eneste lufthavn, skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge HCA Airports direktør, Christian Berg, er Ryanair blandt seks selskaber, som han er i løbende kontakt med omkring en fremtidig aftale, og som han skal forhandle med til april.

Ryanair har tidligere været på tale i Odense, men flere forhold peger nu på en mere intens interesse.

I sidste uge bekendtgjorde HCA Airport sit første udenrigs-ruteflyvning nogensinde. Det er selskabet Danish Air Transport, der fra 3. maj flyver mellem Odense og italienske Napoli. Christian Berg håber, at denne mindre rute kan åbne en større aftale med et af de seks selskaber.

Han regner med at have en aftale på plads i 2016, men vil dog ikke afsløre om Ryanair er i førerfeltet blandt de seks selskaber:

- Det må jeg ikke sige for selskaberne. De vil gerne have, at når de kommer ind på markedet, har det en brand- og marketingsmæssig wauw-effekt. Så vi har aftalt, at ingen af os udtaler os mere konkret indtil videre.

Hvis det skulle blive Ryan­air, venter der dog en hård modtagelse. Selskabet, der i forvejen flyver fra Billund og Aarhus, åbner tre ruter fra København 18. marts, men allerede nu har Flybranchens Personale Union varslet konflikt med selskabet, der er kendt for blandt andet at tilbyde sit personale lønninger til under 10.000 kroner om måneden.

Desuden har hovedorganisationen LO hevet Ryanair i arbejdsretten for at få papir på, at en blokade af selskabet er lovlig.

Formand for LO Fyn Helle Nielsen er klar til at tage samme midler i brug på Fyn.
Det får dog ikke Christian Berg til at afvise et samarbejde med Ryanair.

- Det er ikke min opgave at blackliste selskaber eller dele dem op i, hvem man må lege med og ikke må lege med, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.