Royalt kagestykke solgt på auktion

En heldig køber har fået fingrene i et stykke 34 år gammelt kage fra prins Charles' og prinsesse Dianas bryllup.
Sådan så det ud, da prins Charles og prinsesse Diana blev gift i 1981.
Sådan så det ud, da prins Charles og prinsesse Diana blev gift i 1981. Foto: /AP

Det er populært blandt studerende og andre med økonomiske trængsler at skralde i bagerbutikkers containere efter brød og kager, der stadigvæk kan spises efter en dag eller to.

Det er dog de rene krummer i betragtning af, at et kagestykke fra prins Charles' og prinsesse Dianas bryllup netop er blevet solgt på auktion, 34 år efter at de to blev smedet sammen. Det skriver Hello! Magazine.

Der er tale om et stykke frugtkage med en flødeostglasur, som efter sigende skulle være spiseligt endnu, fordi det indeholder en høj mængde alkohol.

Kagestykket, der altså har flere år på bagen end de britiske prinser William og Harry, blev solgt fra et auktionshus i Los Angeles til den nette sum af 9400 kroner, og ifølge auktionsholderen Sam Heller var der stor interesse for de kongelige kagekrummer.

- Brylluppet mellem prinsesse Diana og prins Charles fangede hele verdens opmærksomhed gennem fjernsynsudsendelser og aviser og magasiner. Selv i dag kan folk ikke få nok af den afdøde prinsesse, siger Heller ifølge Hello! Magazine.

Det er ikke første gang, at dedikerede royalister har haft mulighed for at få en bid af kagen. Flere stykker har allerede været under hammeren, og sidste år betalte en køber 8400 kroner for at fingrene i kagedåsen og hænderne på et bryllupsminde.

Prins William og Kate har tilsyneladende også ladet sig inspirere af muligheden for at tjene lidt ekstra på den overskydende dessert. De har nemlig solgt flere stykker af deres egen bryllupskage, som dog kun har trukket i sølle fire år.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.