Rørende indsamling for kræftsyg dreng får kæmpe opbakning

Facebook-indsamlingen for den kræftramte dreng Magnus får enorm støtte.
Det er Magnus i midten - med lillesøster Sophia i favnen og storebror Malthe, ni år, på sin venstre side.
Det er Magnus i midten - med lillesøster Sophia i favnen og storebror Malthe, ni år, på sin venstre side. Privat

Fredag i sidste uge oprettede familien til kræftsyge Magnus Facebook-siden Fighting for Magnus (MIV) i håb om, at de på den måde kunne samle penge ind, så den otte-årige dreng kan komme til USA og blive behandlet for en sjælden og meget aggressiv hjernetumor af typen Astrocytoma Anaplasticum grad 3.

I dag, onsdag, sidder Magnus farmor, en af initiativtagerne bag siden, og græder.

- Jeg græder over mit barnebarn og over alle de penge, vi har modtaget på så kort tid, siger den meget berørte farmor, Inger Braae, til Avisen.dk.

900.000 kroner har danskerne foreløbig doneret til den kræftsyge dreng, som de danske læger kun kan hjælpe i et begrænset omfang.

Ifølge familien kan Rigshospitalet kun tilbyde ham livsforlængende strålebehandling, men det vil langsomt ødelægge hans hjerne og kun give sparsom ekstra levetid. Uden denne behandling giver lægerne Magnus to-18 måneder at leve i.

Mange bække små ...

Men i USA har man på Burzynski Clinic i Houston gode resultater med behandling af den type kræft, som Magnus - der bliver kaldt 'Miv' af sin familie - lider af.

Behandlingen koster MINDST 800.000 kroner, og der er ingen økonomisk støtte at hente hos det offentlige herhjemme.

- Men nu tror vi på, at der er til behandlingen, jubler Inger Braae.

Indsamlingen bekræfter i dén grad det gamle valgsprog om, at mange bække små gør en stor å. Inger Braae fortæller, at hovedparten af de mange donationer er bidrag på 20, 50 eller 100 kroner.

- Alle kan jo undvære en 20'er, siger hun.

støttesiden for den kræftramte familie er der talrige kreative og meget rørende internetauktioner, hvor børn og voksne sælger kunst, legetøj og andre yndlings-ting til fordel for Magnus.

Familien ved endnu ikke, hvornår de rejser til USA med Magnus. Han skal først igennem en scanning og have lagt et dræn ind for at kunne klare flyveturen over Atlanten. Det er der ventetid på at få i det offentlige, men nu kan der måske blive råd til at få fremskyndet indgrebet på et privathospital.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.