Rødvin og nazifoto - det mener de kendte om valget

En del kendte begræder på de sociale medier resultatet af folketingsvalget.
"Lad os ikke hykle, græde eller klynke, lad os hellere håbe på Ulykkelige Løkke vågner op og siger " Ej, ved I hvad , Tag lortet og gør med det hvad I vil - jeg orker ikke det her ."
"Lad os ikke hykle, græde eller klynke, lad os hellere håbe på Ulykkelige Løkke vågner op og siger " Ej, ved I hvad , Tag lortet og gør med det hvad I vil - jeg orker ikke det her ." Foto: SCANPIX arkiv

Sorg, chok og skuffelse. Skal man tro de sociale medier, er de kendte skuespillere og musikere alt andet end tilfredse med valgresultatet.

Skuespilleren Neel Rønholt har på Instagram postet et foto af sig selv med en ordenlig flaske zinfandel-rødvin: "Drukner mine sorger og drømmer om et Danmark, vi kan være bekendt," skriver hun.

Skuespillerne Laura Christensen og Mia Jexen er enige. "hvor er det dog trist," skriver Christensen på Instagram, og det samme gør Jexen på både Facebook og Instagram.

(artiklen fortsætter under update'en)

Hvor sørgerligt og trist

Posted by Mia Jexen on 18. juni 2015

En anden ung kunstner, sangeren Stine Bramsen, har på Instagram postet en tegning, der forestiller hende selv - trist, barfoedet og på vej væk fra scenen. En anden musikalsk personlighed, rapperen Kidd, er mere hård i retorikken.

På Instragram postede han i nat et sort-hvidt foto med hagekors på. Det er fra 1940 og blev taget under et nazi-møde i Forum i København. "Sov godt - Velkommen til korruptionen af vores smukke Danmark anno 2015. Det er vigtigere end nogensinde før at holde sammen om fred, tolerance og kærlighed," skriver rapperen under fotoet.

Se Kidds foto her

Tv-værten og modellen Sarah Grünewald er en af de mange, der har delt statementet "Engang var jeg dansker #Nuerjegflygtning" - det gør hun på Instagram, hvor Andrea Elisabeth Rudolph, har været "Vild med dans"-vært før Grünewald på sin Instragram skriver "Tak for indsatsen Helle Thorning, stor respekt til Danmarks første kvindelige statsminister."

Vi bliver i "Vild med dans"-universet med danseren Silas Holst, som har postet en længere erklæring:

"Sikke meget der er sket siden man gik i seng... Danmark har fået ny regering der med mine øjne er helt forkert... Nu skal familier overleve på SU - kulturstøtten bliver skåret - homoseksuelles og andre minoriteters udvikling og kamp for ligestilling er ikke i højsædet længere og DF blev næststørste parti og skal sikkert i regering, " skriver han blandt andet - læs hele updaten her.

Moderevseren Jim Lyngvild er anderledes tilfreds med valgets resultat - han har netop lagt denne video på Facebook, hvor han tiljubler veninden Pia Kjærsgaard.

(artiklen fortsætter under update'en)

En kæmpe kærlighedserklæring til alle danskere, især Pia Kjærsgaard, bare ikke den konservative IDIOT, Mads Holger - klaphat! Del gerne!

Posted by Jim Lyngvild on 19. juni 2015

Skuespilleren Paprika Steen hylder på sin vis også Dansk Folkeparti. Eller, det vil sige, i en update på Facebook begræder hun valgets udfald, men hun skriver også, at hun egentlig ønsker, at Kristian Thulesen Dahl bliver statsminister.

"Lad os ikke hykle, græde eller klynke, lad os hellere håbe på Ulykkelige Løkke vågner op og siger "Ej, ved I hvad , Tag lortet og gør med det hvad I vil - jeg orker ikke det her. Og så se om Tulle Pia og de andre kan forvalte det Danmark de forsvarer med grænsebomme og antieuropæiske holdninger," skriver hun blandt andet.

"Når det kommer til stykket er vi alle DF ere idag åbenbart. Vi må tage det på os , selvom det gør ondt. Hvis Løkke derimod insisterer på at være Statsminister bliver det noget værre Indianergryde. Peace og tanker fra morgenstunden , det er tid til at se indad."Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.