Rivaler tæt på at give håndtryk om arbejdstid

Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, har meddelt, at man er tæt på at blive enige om en ny aftale for lærernes arbejdstid. Kommunernes Landsforening skal dog stadig diskutere aftalen i deres politiske ledelse.
Lærerne har ønsket at få flere lokale aftaler ude i kommunerne, men det har KL ind til videre været modstandere af.
Lærerne har ønsket at få flere lokale aftaler ude i kommunerne, men det har KL ind til videre været modstandere af. arkiv/scanpix

Topforhandlerne for landets kommuner og Lærernes centralforening (LC) er meget tæt på en arbejdstidsaftale for landets lærere, men KL's topforhandlere tøver ifølge Politikens oplysninger med at skrive under på aftalen.

Det har lærernes formand Anders Bondo Christensen sent i aftes meddelt de øvrige fagforeningsformænd på det kommunale område, skriver Politiken.

Lærernes arbejdstidsaftale er en alvorlig hurdle i forhandlingerne om nye overenskomster for 500.000 kommunalt ansatte. Efter en omfattende lockout af de 60.000 folkeskolelærere i 2013 blev lærernes arbejdstidsregler bestemt af Folketinget ved lov 409, men lærerne har siden klaget over manglende tid til at forberede undervisningen.

Op til dette års forhandlinger om nye overenskomster har lærerne rejst krav om nye arbejdstidsregler, og i de seneste dage har der været forhandlet om et kompromis, som kom i hus i løbet af i går torsdag, men topforhandlerne for de kommunale arbejdsgivere, Høje Taastrup-borgmeter Michael Ziegler (K) og Albertslund-borgmester Steen Christiansen (S), tøver ifølge Politikens oplysninger med at underskrive aftalen. De vil have KL's fem mand store formandskab med Kalundborg-borgmester Martin Damm (V) til at godkende resultatet. Det skal afgøres på et møde fredag aften, erfarer Politiken.

Den aftale, KL's politiske ledelse skal drøfte på mødet i aften, indebærer ifølge Politikens oplysninger, at der skal arbejdes for at indføre flere lokalaftaler om lærernes arbejdstid. Allerede i dag har en lang række af landets kommuner lokale aftaler med lærerne om deres arbejdstid, men hidtil har KL frarådet kommunerne at indgå lokalaftaler.

Forhandlingerne om løn- og arbejdsvilkår begynder ved frokosttid i KL's bygning i det centrale København. Hverken formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, eller KL's topforhandler Michael Ziegler vil kommentere de nye oplysninger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.