DISCOUNT I LUFTEN

Bondo til lærerne: Drop Ryanair

Danmarks Lærerforening opfordrer nu sine medlemmer til at boykotte flyselskabet Ryanair.
Danmarks Lærerforening med Anders Bondo Christensen i spidsen har vedtaget en støtteerklæring til Flyvebranchens Personale Union, der forsøger at få Ryanair til at tegne overenskomst, når de etablerer sig i Danmark.
Danmarks Lærerforening med Anders Bondo Christensen i spidsen har vedtaget en støtteerklæring til Flyvebranchens Personale Union, der forsøger at få Ryanair til at tegne overenskomst, når de etablerer sig i Danmark. arkiv/scanpix

Hold jer fra Ryanair!

Sådan lyder beskeden til landets lærere fra toppen af Danmarks Lærerforening.

På hovedstyrelsesmødet mandag den 9. februar vedtog Danmarks Lærerforening en støtteerklæring til Flyvebranchens Personale Union, der sammen med blandt andet LO lige nu kæmper for at sikre overenskomst med lavprisselskabet Ryanair.

Danmarks Lærerforening skriver i erklæringen:

- Danmarks Lærerforening støtter Flyvebranchens Personale Unions kamp for at indgå overenskomst med Ryanair. Det danske arbejdsmarked bygger på indgåelse af aftaler mellem medarbejdernes organisationer og arbejdsgiverne. Det har skabt værdi for alle parter, når det benyttes. Hvis Ryanair vil drive virksomhed i Danmark, skal spillereglerne her i landet overholdes.

- Danmarks Lærerforening opfordrer medlemmerne til ikke at benytte sig af Ryanairs ”billige” flyrejser. For det er de ansatte, der betaler prisen ved at arbejde under helt urimelige forhold, skriver Danmarks Lærerforening.
Det irske lavprisselskab, der til marts åbner flyvninger til og fra Københavns Lufthavn, er kendt for at tilbyde lave lønninger og barske ansættelsesvilkår til deres ansatte og har hidtil afvist at forhandle overenskomst med den danske fagbevægelse. LO modsvar har været at slæbe selskabet i Arbejdsretten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.