Rige lande giver 12 milliarder kroner til flygtningehjælp

G7-landene og flere golfstater har givet løfter til FN om yderligere bistand til flygtninge.
Tysklands udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier (t.h.), der her taler med sin amerikanske kollega John Kerry, har på vegne af en række lande lovet FN yderligere milliardhjælp til at håndtere flygtningekrisen.
Tysklands udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier (t.h.), der her taler med sin amerikanske kollega John Kerry, har på vegne af en række lande lovet FN yderligere milliardhjælp til at håndtere flygtningekrisen. Foto: Axel Schmidt/AP

FN har fået lovning på næsten 12 milliarder kroner, som verdensorganisationen skal bruge til at hjælpe flygtninge i deres nærområder.

Det er landene i G7-sammenslutningen samt golfstaterne, der tirsdag kom med løfterne på et topmøde sideløbende med FN's Generalforsamling i New York.

Tyskland ledte mødet, og landets udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, satte også navne på, hvem der primært får gavn af de mange penge.

- De, som tager vare på flygtningene, særligt FN's fødevareprogram og FN's flygtningeagentur, er dramatisk underfinansieret, sagde han.

Forud for mødet havde Steinmeier på Tysklands vegne lovet yderligere 100 millioner euro til at hjælpe syriske flygtninge i Jordan, Libanon og Tyrkiet.

- Jeg mener, at vi har al mulig grund til at gøre alt for, at folk ikke forlader Syriens nabolande på grund af madmangel, sagde den tyske udenrigsminister.

Han opfordrede samtidig verdens øvrige lande til at øge deres bidrag.

Foruden Tyskland omfatter G7-gruppen også Storbritannien, Canada, Frankrig, Italien, Japan og USA.

Også Norge, Sverige, Schweiz, Østrig, Holland, Tyrkiet, Forenede Arabiske Emirater, Kuwait, Qatar og Saudi-Arabien var inviteret til mødet.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.