Rige familier i panik: Vores tjenestepiger stikker af

Vi føler os forrådt, siger skuffede velhaverfamilier.
Barnepigen var med på ferie i England - men pludselig forsvandt hun.
Barnepigen var med på ferie i England - men pludselig forsvandt hun. Scanpix / modelfoto

Det er hårdt at være velhavende familier i Hong Kong. Flere oplever nemlig, at deres barnepiger og rengøringspersonale løber væk, og det er tilsyneladende dybt traumatisk for familierne. Det skriver mediet South China Morning Post.

I Hong Kong er det almindeligt for velstillede familier at have en hushjælp ansat til at gøre rent og passe børnene. Hushjælpen, som regel en kvinde fra et andet land, bliver af familiens børn ofte betragtet som familie, og kommer også med, når familien rejser på ferie i andre lande.

Og det er åbenbart i disse situationer, at barnepigerne kan finde på at flygte, fortæller flere familier til mediet.

Forsvinder sporløst efter toiletbesøg

Der har været tilfælde, hvor tjenestefolk efter flere måneder eller år hos familien fik visa, så de kunne komme med på ferie i England eller USA, for så at forsvinde sporløst efter et toiletbesøg eller en indkøbstur uden så meget som at sige farvel, fortæller familier, der føler sig forrådte over barnepigernes manglende loyalitet.

Politiet har i flere tilfælde set kvinderne dukke op på overvågningskameraer, så det er ikke fordi der er

Barnepigerne, der ofte er fra fattigere lande, ville sjældent kunne få tilladelse til at rejse ind i landet på anden vis.

Moderne slaver?

Artiklen har skabt en del debat blandt mediets læsere.

Flere sammenligner de rige familier med moderne slaveejere, der underbetaler tjenestefolkene og behandler dem dårligt, og undrer sig over, at artiklen ikke undersøger, hvorfor tjenestefolkene foretrækker at være ulovlige indvandrere frem for at arbejde for familierne.

Andre påpeger dog, at tjenestepigerne selv har valgt jobbet, og at de i det mindste har fri engang imellem, hvorimod mødre både må passe hus, hjem og job.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.