Chef tvang støvsugerslange i munden på stuepige

Den unge hushjælp Erwiana blev igennem otte måneder holdt som slave og mishandlet af rigmandskone.
Så slemt tilredt var Erwiana, da hun endelig slap fri af chefens mishandling.
Så slemt tilredt var Erwiana, da hun endelig slap fri af chefens mishandling. Scanpix / arkiv

Hun skulle arbejde dag og nat, og måtte kun sove fire timer i døgnet. Hun fik ingen løn, og næsten intet at spise. Hun blev tvunget til at tisse i en pose. Og faldt hun i søvn på jobbet, blev hun pryglet, mishandlet og straffet på de mest uhyrlige måder.

Sådan var forholdene for den unge Erwiana Sulistyaningsih fra Indonesien, da hun arbejdede som hushjælp for en rig familie i Hongkong. Det skriver Politiken.

Den dengang 22-årige kvinde rejste til Hongkong, fordi hun ikke havde råd til at betale for sine studier for den løn, hun fik som tjener i Indonesien.

Men det, hun troede var et velbetalt job som husassistent, viste sig at være et mareridt. De næste otte måneder blev Erwinia tvunget til at arbejde under slavelignende forhold for en velhavende kvinde, der udsatte hende for prygl og mishandling. Erwinia skulle arbejde tyve timer i døgnet hver dag, og måtte for eksempel ikke gå på toilettet, men skulle besørge i en plastikpose. Hun fik ingen løn, og chefen tog hendes pas, så hun ikke kunne stikke af.

Hvis den trætte hushjælp faldt i søvn på jobbet, blev hun straffet. For eksempel blev hun en gang overhældt med vand og dernæst tvunget til at stille sig nøgen foran en ventilator i to timer. Og en dag, hun var faldet i søvn midt i støvsugningen, vågnede hun ved, at husets frue tvang en støvsugerslange ned i halsen på hende, mens støvsugeren stadig var tændt.

Generelt har husassistenter horrible forhold, og Erwianas sag har været med til at sætte fokus på problemet. Læs hele historien på Politiken.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.