Richard kritiserer hjemmeplejen: Fandt sin far liggende i blod og opkast

Både Richard Engelbrecht og hans far har modtaget hjemmehjælp. Og han har ikke mange rosende ord til overs for systemet.
Modelfoto
Modelfoto Foto: Scanpix

Der er ikke udbredt begejstring at spore hos Richard Engelbrecht, når talen falder på hjemmeplejen. Slet ikke når det handler om den private af slagsen.

Hans første kontakt med hjemmeplejen skete via hans far, der døde i 2014. Det var Richard Engelbrecht selv, der fandt ham liggende på gulvet i blod og opkast. Og da han fandt ham, havde faderen ligget der i to døgn, fordi hjemmeplejen bare var gået, da faderen ikke åbnede døren.

I dag mærker 44-årige Richard Engelbrecht så på egen krop, hvordan systemet fungerer. Han modtager nemlig selv hjælp fra et privat firma. Men det kører ikke just på skinner, fortæller han til bt.dk.

Ifølge Richard Engelbrecht kommer der nemlig folk, der skal hjælpe, men uden at have sat sig ind i hans behov. Han oplever, at de ikke overholder aftalerne og kalder det "anstrengende" hele tiden at skulle forholde sig til nye mennesker. Han ved dog, det heller ikke er fryd og gammen at være ansat i de private firmaer, fortæller han til bt.dk.

Hos FOA fortæller Kirsten Normann, der er lokalformand i Aarhus, at hun har hørt flere rystende fortællinger fra medlemmer, der er kommet i klemme ved ansættelse i de private firmaer. Men ofte reagerer de ikke på det, fordi de ifølge Kirsten Normann har bevaret deres ansættelse under forudsætning af tavshed.

- Derfor er det lukket land for offentligheden, hvordan hjemmeplejen fungerer, når private har opgaven, siger hun til bt.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.