Region sætter krav om i elever i ambulancekontrakt

I får kun lov at køre med vores ambulancer, hvis hver tiende af jeres ansatte er en elev. Det klare krav stiller Region Sjælland, når ambulancekørslen bliver sendt i udbud.
- Det er fornuftigt, at Region Sjælland har stillet krav til udbyderne om, at ti procent af bemandingen skal være elever, siger kommunikationsdirektør i Falck Louis Honoré.
- Det er fornuftigt, at Region Sjælland har stillet krav til udbyderne om, at ti procent af bemandingen skal være elever, siger kommunikationsdirektør i Falck Louis Honoré. Foto: Scanpix / Arkiv

I får kun lov at køre med vores ambulancer, hvis hver tiende af jeres ansatte er en elev.

Det klare krav stiller Region Sjælland, når ambulancekørslen bliver sendt i udbud. Og det krav er årsagen til, at Sjælland er det område i landet, hvor der uddannes flest ambulancereddere.

Det skriver DR Sjælland.

Region Sjælland har konstant 60 elever, der er undervejs i den knap tre år lange uddannelse til ambulanceassistent.

Til sammenligning har Hovedstadens Beredskab kun tre elever.

Falck har ingen problemer med at tiltrække elever, fortæller områdeleder på Midtsjælland, Erik Bruun Rasmussen:

- Der er meget prestige i at få en elevplads. Det er virkelig noget, de unge gerne vil. Vi stiller ikke krav om studentereksamen, men ansøgerne skal have virkelig gode
skolekundskaber, for der stilles større og større teoretiske krav.

Benny Jørgensen, der er leder af hele det præhospitale beredskab i Region Sjælland forklarer baggrunden for regionsrådets krav om at have en andel på ti procent, der er elever:

- Ambulanceredderne skal kunne mere og mere - vi starter ofte behandlingen ude på stedet og fortsætter i ambulancen til sygehuset. Det øger behovet for endnu flere reddere, siger han til DR Sjælland.

Kommunikationsdirektør i Falck Louis Honoré, siger:

- Det er fornuftigt, at Region Sjælland har stillet krav til udbyderne om, at ti procent af bemandingen skal være elever.

Beredskabsinfo oplyser, at Falck er den redningstjeneste, der uddanner langt de fleste ambulancebehandler og paramedicinere. I øjeblikket 227 af de 237 elever, der er i hele Danmark.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.