'Rædselsmåling' for Løkke og DF: Så langt er de efter Mette F.

Alternativets fremgang er med til at sikre solidt flertal i rød blok.
Efter en periode med målinger, der gav rød og blå blok lige mange mandater, halser V-formanden nu efter Mette Frederiksen (S) og rød blok. 
Efter en periode med målinger, der gav rød og blå blok lige mange mandater, halser V-formanden nu efter Mette Frederiksen (S) og rød blok.  Foto: Scanpix/arkiv

En spritny meningsmåling er ikke rar læsning for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Efter en periode med målinger der gav rød og blå blok lige mange mandater, halser V-formanden nu efter Mette Frederiksen (S) og rød blok. 

Det viser en meningsmåling, YouGov har lavet for metroxpress. Mandatfordelingen er nu 91-84 i rød bloks favør, og det vil altså tvinge Lars Løkke Rasmussen fra magten. Til metroxpress forklarer politisk kommentator, Henrik Qvortrup, målingens resultat således:

- Det er en rædselsmåling for Lars Løkke. Han, Venstre og regeringen har før stået lavt i en måling, men det er som regel blevet opvejet af Dansk Folkeparti. Denne gang ser vi noget andet, for både Lars Løkke og Dansk Folkeparti går tilbage, siger han til metroxpress.

Han hæfter sig ved, at Dansk Folkeparti ikke har ligget så lavt i målingerne de seneste tre år.

- De sker på trods af en periode med meget debat omkring udlændingepolitik - en dagsorden, der ellers traditionelt har ligget godt til DF, siger han.

I den røde blok er Socialdemokraterne klart det største parti. Det ligger dog på niveau med valgresultatet fra sidste år, og det er især Alternativet, som med en fremgang på fem mandater trækker blokken opad.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.