Nyhedsbrev | Opret profil | Log ind | Avisen.dk bruger cookies, læs mere herCookies & privatlivspolitik

Professor: Danske Bank er på dødskurs

Storbankens image-krise er så dyb, at det nærmest ikke kan blive værre, siger professor i erhvervskommunikation.

, 6. februar 2013 kl. 12:17
Start et spil på Spigo.dk
Spil
Ordførende direktør Eivind Kolding må på banen og forklare Danske Banks handlinger for meningmand, siger professor i erhvervskommunikation.
Ordførende direktør Eivind Kolding må på banen og forklare Danske Banks handlinger for meningmand, siger professor i erhvervskommunikation. Foto: Pressefoto Danske Bank

Danske Banks omdømme er så belastet, at banken er truet på livet, hvis ikke det lykkes at skabe mere goodwill blandt kunderne.

Faktaboks

Rekordstor utilfredshed:

Voxmeters image-analyse for Epn.dk viser, at Danske Bank slår tidligere rekorder i kunde-utilfredshed.

Danske Bank scorer 4.649 point ud af 11.000 mulige. De tre bedste banker får i gennemsnit 6.656 point fra deres kunder.

Kilde: Epn.dk

Banken kom ganske vist af med omkring 100.000 urentable kunder i 2012. Men den negative omtale efter nye gebyrer og de virkningsløse kampagner Netto-gult og New Standards-sloganet har skabt en afgrundsdyb badwiil.

Og bankens overlevelse afhænger af, at der bliver rettet op, vurderer Winni Johansen, der er professor på Institut for Erhvervskommunikation på Aarhus Universitet.

- Banken lever højt på, at investorerne i øjeblikket er tilfredse med den nye strategi. Men det betyder ikke, at man som investor ikke lægger mærke til folkestemningen. Og den dårlige stemning kan få afsmittende virkning på sigt. Så banken er på en farlig kurs, siger hun til Newspaq.

Andre iagttagere af Danske Bank peger på, at gebyrpolitikken og de forfejlede reklamekampagner kan være en bevidst strategi for at komme af med de kunder, der belaster banken økonomisk.

Men den køber Winni Johansen ikke. Bankens markedsføring er præcis så dårlig, som den tager sig ud i offentligheden.

- De forsøgte jo at rette op på bankens image med de Netto-gule skilte, der skulle signalere billig bank netop for at trække folk til. Så forsøgte de med New Standards for at fortælle folk, at de sadlede om. Men ingen af kampagnerne er slået igennem. Derfor er banken så langt nede ad banken, som man kan komme, siger hun.

For nylig udtalte ordførende direktør Eivind Kolding for første gang, at Danske Bank påtager sig et ansvar for mekanismerne, der førte til finanskrisen. Men mellem linjerne ledte iagttagere kraftigt efter ordet 'undskyld' eller konkrete tiltag for at udvise mere ansvarlighed.

Derfor er det afgørende for Danske Bank, at direktøren igen kommer på banen og evner at forklare for befolkningen, hvorfor banken gør, som den gør.

- Man har jo set Danske Bank som et ikon, og nu kan man ikke forstå de handlinger, banken foretager sig. Så det er utrolig vigtigt, at banken forklarer sine handlinger for meningmand. Og det skal være på en måde, så det ikke kun handler om penge. For så vil man igen blive beskyldt for at være grådig, siger Winni Johansen.

Debat om artiklen:
For at kommentere skal du være logget på Facebook. Logges på via "Kommenter via...", genindlæs siden
06.02-2013 | 12:42 af Mikael Kienitz
Danske Bank glemmer helt hvem det er der har skabt den med de nye meget uheldige tiltag. At banken har haft middelmådige finansfolk med manglende overblik til at styre finanserne fortæller sammen med de nye tiltag at der er panik på for at vise at man kan rette sig finansielt. Man må jo huske på at det kun er pensions kunderne der er skyld i at banken ikke er kolapset og deres goodwill som giver den siddende forvaltning af banken et pusterum. Men det er slemt at man så sjofler alle de små kunder til at de skal betale for fejltagelser de overhovedet ikke er skyld i og som "habitterne" sidder ganske overhørig da de forsøger at hytte deres eget skind. Meget uheldig forretningsmoral.
 
06.02-2013 | 16:47 af Søren Ernst Pedersen
det er da vist en medie storm, for som kunde i Danske Bank, har vi da også betalt abonnement i år 2012, 225 kr, og for eftertiden skal vi ikke betale noget med almindelig kreditforeningslån og almindelig forbrugskonto,
 
06.02-2013 | 16:52 af Liliane Morriello
Ikon, aldrig i livet, jeg har vidst i mange år, hvad for en skidt bank, Danske bank er :/
 
 
06.02-2013 | 16:53 af Liliane Morriello
Banditter i habitter!
 
 
06.02-2013 | 17:13 af Gert Romme
Jeg ligger i hvert fald ikke søvnløs om natten over, at Danske Bank er i alvorlig images-krise.

Bl.a. ved jeg jo, at alt underskud på driften trækkes fra i skat - altså betales af skatteborgerne. Og hvis de har spekuleret rigtig voldsomt med kasino-risiko og tabt, - ja så går de jo blot til regeringen, der lader de glade skatteborgere erstatte tabet, for man kan jo ikke have at ejerne skal lide nød.
 
06.02-2013 | 20:14 af Liliane Morriello
Hmmm, med hvad Danske Bank betaler i skat (3,93%) så kan de hurtigt blive skattefri,
 
 
06.02-2013 | 17:17 af O Nikolaisen
Jeg betragter mig selvsom en ganske almindelig gennemsnitsdansker.Normalt giver jeg mig ikke til kende ved åbent at blande mig ikke i debatten. Menlige nu undrer jeg mig ganske meget. Jeg er og har altså gennem en årrække været kunde i Danske Bank - uden hverken at være specielt glad eller ked af det. Jeg får det jeg har brug for og forventer. Jeg forestiller mig således ikke at jeg er noget specielt og af den årsag får særlige fordele. Så jeg forestiller mig at alle andre bliver behandlet på nogenlunde samme måde. Derfor jeg fatter simpelthen ikke alle de negative vurderinger og kommentarer, der igennem en længere periode er kommet fra den ene højtudannede specialist efter den anden. Engang imellem synes jeg også det er lidt højtravende og teoretisk. Selvfølgelig har jeg registreret al den mediestøj, der har været i forbindelse med en markedsføringskampagne, men det er da, på trods af gentagne markedsundersøgelser og målinger, ikke noget almindelige mennesker seriøst kan bruge deres tid på eller lade sig påvirke af. Jeg forstår det er interessant for markedsføringsspecialister, hvis man som i den seneste kommentar ligefrem dømmer banken på "gravens rand". Nogle gange kan man sidde med en fornemmelse af at nogen ligefrem ønsker at skabe en ikke eksisterende virkelighed ved at skubbe til en udvikling gennem deres negative udmeldinger. Jeg synes det er for langt ude, så kom lige lidt ned på jorden. PS! Jeg er forresten også kunde i Nordea og mærker i praksis ingen forskel på den og Danske Bank.De fungerer begge rigtig godt.
 
06.02-2013 | 20:25 af Liliane Morriello
Jeg glæder mig da over at du ikke har haft dårlige erfaringer med Danske Bank, men jeg kan love dig at jeg har, da de lokkede min mor til at investere i en alderrente i en alder af 67 år, det lyder ikke som noget slemt, men da min mor allerede 3½ år tidligere havde haft flere blodpropper i hjernen, nærmest ikke kunne gå og på det tidspunkt allerede var temmelig konfus, kædet sammen med at aldersrenten først skulle begynde at komme til udbetaling når hun fyldte 77, og skulle hun dø inden ville alle pengene tilfalde banken, hun døde da hun var 76. Det var en svinestreg, og man kan måske forsøge at undskylde banken med at de ikke kunne have vidst omstændighederne, så kan den undskyldning ikke bruges, for jeg sad selv sammen med hendes bankrådgiver og ordnede min mors forretninger, umiddelbart efter at hun fik de første blodpropper i hjernen, 3 på en dag, og jeg talte med bankrådgiveren om det, om udsigterne, hvor længe man kunne forvente hun ville leve osv. Så den undskyldning kan ikke bruges. Danske Bank er Danmarks Lehman Brothers.
 
 
07.02-2013 | 07:37 af Gordon Shumway
Føj for satan - I denne situation er der jo næsten tale om bedrageri.

Der er ingen undskylding - man lokker ikke ældre menesker (60+) til at indgå sådanne ordninger - medmindre en de er 100% indstillet på det
 
07.02-2013 | 08:06 af Liliane Morriello
Ja, for mig er der ingen tvivl, Danske Bank spekulerede i at min mor ville dø inden pengene kom til udbetaling.
 
 
08.02-2013 | 11:16 af Holger Foskjær
Interessant betragtning - mine svigerforældrer har altid brugt Danske Bank til alle deres bankforretninger gennem årene,

Nu sidder svigermor alene tilbage (på 85) har kun sin folkepension. Danske Bank straffer hende med et gebyr på 300 om året, blot for at have den NemKonto som er et krav for at modtage sin folkepension, synes du det er rimeligt. ?

Det synes jeg fanden tag mig ikke. Danske Bank sparer enorme beløb efter indførsel af netbank, stort set næsten alt er gået over til selvbetjening, og staben af medarbejdere er skåret helt ind til benet

Bestyrelsen og ledelse i Danske Bank er griske udover alle grænser.

Svigermor har været på besøg i banken og hun er nu som mange på vej væk, med lidt vemod, for de har jo altid været trofaste gode kunder.

Danske Bank får aldrig nogen i vores familie som kunder, så jeg tænker Danske Bank har skudt sig selv i foden.
 
06.02-2013 | 21:12 af Humanistpartiet v. B Bolbroe
Klap lige hesten, når Danske bank har tilbage betalt hvad de har lånt af statskassen, så kan i for min skyld godt gå fallit.
OG! HUSK! Når man betaler kontant, kan man handle alle steder.
 
06.02-2013 | 22:12 af Liliane Morriello
Danmark havde skullet handle som Island
 
 
08.02-2013 | 10:10 af henrik Johannesen
GRÆNSELØS GRISKHED
"investorerne er tilfredse" betyder som regel at der er præsenteret et profitabelt business-case baseret på nogle forventninger om at en vis kundeflugt opvejes af større indtægter andre steder - mere rentable kunder, og større gebyrer på dem.

Og når "investorerne lægger mærke til folkestemningen", er det fordi deres tillid til business caset skrider, når forudsætningerne ikke holder; At flere kunder end indregnet forsvinder. Så altså Gør som jeg; Forlad banken og tal højt om det!

Når Euroinvestor.dk skriver at deres tab i Irland og Baltikun og udlånstab på boligmarkederne (ca. 25Mia.) er ".. opvejet af ekstremt høje indtægter fra handelsaktiviteter", så betyder det at de har RAGET GODT OG GRUNDIGT TIL SIG fra deres hjemlige privat- og erhvervskunder.
Der udover har de iflg euroinvestor "udnyttet muligheden for at udstede hybrid kernekapital på DKK 26mia via Bankpakke 2" Dvs lånt af fælles-kassen. Den aktiekurs-stigning det medførte kunne staten ikke få del i, fordi Danske Bank så først skulle forstyrre deres aktionærer og det kunne man virkelig ikke nå ...
Lars Løkke er sikkert også blevet lovet, eller har en forventning om en god bestyrelsespost engang, som tak for at fjerne den klausul i bankpakken :)

Den bank skal ikke forbedre sit image, men sin opførsel!!

Mvh Henrik
 
 
NYHEDSBREV
 
Interesserer du dig for nyheder om job og arbejdsliv, så prøv Avisen.dk's nyhedsbrev!
separator
Du kan naturligvis altid framelde dig igen, og vi deler ikke din mail med andre.
Læs vores forretningsbetingelser.
© Copyright 2013, Avisen Aps
Avisen.dk er ikke ansvarlig for indhold fra eksterne Internet sites