Prinsgemal i Vietnam: Begræder næsehorns død

H.K.H Prinsgemalen har igen besøgt det asiatiske land for at se WWF Verdensnaturfondens projekter sammen med generalsekretær Gitte Seeberg.
Prinsgemalen har netop besøgt Vietnam i en uge og så blandt andet nationalparken Cat Tien. Billedet her er dog fra Bakkens Hvile.
Prinsgemalen har netop besøgt Vietnam i en uge og så blandt andet nationalparken Cat Tien. Billedet her er dog fra Bakkens Hvile. Foto: SKAFTE RUMLE/free

H.K.H. Prinsgemalen har igen besøgt Vietnam - denne gang for at se på nogle af WWF Verdensnaturfondens projekter sammen med generalsekretær Gitte Seeberg. Det oplyser kongehuset på deres hjemmeside.

Rejsen startede i den sydlige del af landet, hvor nationalparken Cat Tien var første punkt på programmet. Her besøgte prins Henrik blandt andet Ta Lai Langhuset. Huset er et øko-turismeprojekt, der skal beskytte naturen og dyrene, og samtidig sikre et indkomstgrundlag for de lokale.

Prinsgemalen nåede også at ro kajak og fik fortalt historien om Java, et næsehorn, der tidligere levede i nationalparken. Desværre blev parkens sidste næsehorn fundet dræbt i 2010, og prinsgemalen fik lov at se dets skelet.

- Jeg besøgte Cat Tien for tyve år siden. Jeg så faktisk ét næsehorn dengang. Det var en meget stor oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. I dag kan jeg se, der er gjort mange fremskridt for at beskytte naturen og dyrene siden dengang. Men det er meget trist, at næsehornet ikke lever her længere, sagde prins Henrik efterfølgende ifølge kongehuset.dk

Selv har han været præsident for WWF siden 1972.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.