Prins smittet med heste-entusiasme

Prins Charles har arvet sin lidenskab for hestevæddeløb fra sin mor, men også prinsens kone har været med til at tænde gnisten igen.
Prins Charles har arvet sin lidenskab for hestevæddeløb fra sin mor, men også prinsens kone har været med til at tænde gnisten igen.
Prins Charles har arvet sin lidenskab for hestevæddeløb fra sin mor, men også prinsens kone har været med til at tænde gnisten igen. Foto: Capital Pictures/colourpress.com/Colourpress.com

Britiske prins Charles er blevet bidt af en gal hest, efter at hans kone, hertuginden af Cornwall, har genantændt gnisten for hestevæddeløb hos sin mand.

Det skriver Sunday Express, som desuden kan fortælle, at 58-årige prins Charles oprindeligt har arvet sin begejstring for væddeløb fra sin mor.

Prins Charles og hertuginde Camilla havde i sidste uge de to heste Carntop og Pacify med i væddeløb på den traditionsrige væddeløbsbane Royal Ascot i Berkshire, England, og ifølge Sunday Express håber væddeløbsfans nu på, at prinsen nu vil overtage sin mors kappe som stor hesteentusiast i sportsverdenen.

Det britiske kongehus og hestesporten har været tæt forbundet siden 1666, hvor Charles den anden arrangerede væddeløb og store arrangementer, skriver mediet desuden.

Siden da har interessen for hestevæddeløb været intakt i de royale kredse, og særligt dronning Elizabeth har en forkærlighed for sporten. Dronningens heste har i alt vundet fire ud af de fem klassiske hestevæddeløb under hendes regeringstid.

Ifølge Sunday Express' væddeløbskorrespondent, Chris Goulding, ligger prins Charles' rolle dog også lige for.

- Selvfølgelig vil prinsen af Wales være en naturlig afløser for dronningen i væddeløbsverdenen, selv om Camilla er den store indflydelse der. Hun ved meget om heste, forklarer han og bakkes op af Ralph Beckett, der har trænet adskillige vindende væddeløbsheste og opstalder de royale heste.

- Hertuginden af Cornwall er utrolig entusiastisk, og prinsen af Wales er virkelig støttende, lyder det fra træneren.

Prins Charles har selv en fortid som amatørjockey tilbage i 1980'erne. Karrieren endte dog brat, da prinsen led et dramatisk fald på væddeløbsbanen i Cheltenham.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.