Prins overrasker soldater i krig

Engelske prins Harry besøgte britiske tropper i Afghanistan i anledning af Remembrance Day, søndag.
Prins Harry gjorde sidste år tjeneste i Afghanistan, hvor han fløj andenpilot i hærens kampfly.
Prins Harry gjorde sidste år tjeneste i Afghanistan, hvor han fløj andenpilot i hærens kampfly. Foto: Chris Radburn/AP

Mens den britiske kongefamilie lagde valmuekranse på regnvåde mindetavler i London, tilbragte den unge prins Harry den britiske mærkedag Remembrance Day under noget lunere himmelstrøg.

Som repræsentant for sin farmor, dronning Elizabeth, besøgte han britiske udsendte soldater i Afghanistan. Her talte han til de soldater, der endnu er på posten i det krigshærgede land. det skriver Hello! Magazine.

Efterfølgende placerede prinsen en krans med de personlige mindeord: "Der findes ingen kærlighed større, end når man ofrer sit liv for sine venner. De vil aldrig blive glemt. Harry".

I sin egenskab af kaptajn i hæren har prins Harry selv aflagt tjeneste i Afghanistan af to omgange. Den seneste udsendelse, som sluttede i starten af 2014, varede fire måneder. Her fløj prinsen andenpilot i et af hærens kampfly.

De sidste britiske soldater vil vende hjem inden årsskiftet, hvor Storbritannien nedlægger deres sidste base, Camp Bastian, i Helmanprovinsen i det sydlige Afghanistan.

Remembrance Day blev indført i Storbritannien og Commonwealth-landene efter slutningen af 1. verdenskrig for at mindes i de soldater, der faldt i krigen.

Dagen markeres traditionelt med mindekranse og parader, hvor den karakteristiske valmue, den såkaldte rememberance poppy, bæres på tøjet.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.