Prins Henrik tilbragte jagtdag med børnebørn

Prins Henrik hyggede sig med børnebørnene, da Hubertusjagten i Dyrehaven blev skudt i gang søndag.

Hvis der er noget, der kan lokke prins Henrik ud af de kongelige gemakker, så er det, når en traditionsrig jagt bliver skudt i gang.

Senest dukkede prinsen op til den årlige kongejagt i Gludsted Plantage, og søndag var han til stede, da startskuddet lød for den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven.

Den pensionerede prins brugte dog ikke dagen til hest. I stedet benyttede han anledningen til at hygge sig med flere af sine børnebørn, og sammen så de på fra Eremitageslottet, mens de mange ryttere drog på jagt. Det viser et billedet på kongehusets officielle Instagram-profil.

- Prins Henrik overværede dagens Hubertusjagt med børnebørnene prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena, skriver kongehuset til billedet af de fem royale familiemedlemmer, der skuer ud over Dyrehaven fra slotsbalkonen.

Den 82-årige prins dukker ikke op til så mange arrangementer som tidligere, efter han er gået på pension. Nyheden om prinsens nye tilværelse som pensionist blev bekendtgjort under dronning Margrethes nytårstale, hvor hun fortalte, at prins Henrik ville drosle ned.

Siden 1900 har der været Hubertusjagt i Dyrehaven den første søndag i november. Det foregår dog ikke længere helt på samme måde, som da jagten blev indledt for første gang.

Dengang lod man jagthunde støve ræven op, og feltet fulgte efter. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af to erfarne ryttere, der rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker.

Se billedet af prins Henrik og børnebørnene her

 

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.