Populær tv-vært: Jeg går ikke op i mit udseende

Skønhed er forbundet med, hvordan folk opfører sig, meget mere end hvordan de ser ud. Det siger tv-vært fra "Aftenshowet".
Ulla Essendrop sætter ikke selv sit hår eller vælger sine smykker. Det gør kollegerne i sminkerummet.
Ulla Essendrop sætter ikke selv sit hår eller vælger sine smykker. Det gør kollegerne i sminkerummet. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

For den populære tv-vært Ulla Essendrop handler skønhed ikke om, hvordan man ser ud, men om have det godt indeni.

Det siger i hun i et interview med Alt for damerne.

Det handler om attitude, siger hun og mener, at skønhed er forbundet med, hvordan folk opfører sig - meget mere end hvordan de ser ud.

Sang, dans, shows ...

Men hun har været der. Hun har haft sin periode, hvor udseende var noget hun gik op i. Det var, da hun som barn og ung var sanger og danser og optrådte i teaterstykker, shows og ved konkurrencer.

- I de sammenhænge var jeg nødt til at have en form for bevidsthed om fremtoning. Og så er det klart, at man tænker over, hvilket tøj man har på og så videre, men det har lige så meget noget med kropssprog at gøre. Det handlede ikke om skønhed. Jeg ville have en sikker fremtoning og en fremtoning, der viste tilstedeværelse, ro og overskud, siger Ulla Essendrop til Alt for damerne.

Et hjem klassisk musik

39-årige Ulla Essendrop, som privat danner par med den 42-årige tv-vært Jimmy Bøjgaard, er vokset op i et hjem, hvor begge forældre er klassiske musikere. Det er herfra hun har sin barnelærdom om at performe og have attitude.

Udseendet er planlagt

I sin værts-rolle på DR-programmet "Aftenshowet" er det de to parametre - at være til stede og at have attitude - hun styrer, mens kollegerne i sminkerummet tager sig af kostumer, hår og makeup.

- Det handler om, at man har lagt en linje i forhold til, hvad programmet skal udstråle, og hvad hver enkelt vært skal udstråle, så vi komplementerer hinanden. Der er taget stilling til, hvad der er hver enkelt værts kendetegn, og alt, hvad vi har på – helt ned til farven på neglelakken – er tænkt ind i den sammenhæng. Mit look i denne sæson er kørt meget over i det orientalske med tatoveringer og smykker i håret, mange guldsmykker i det hele taget og en makeup, der er orientalsk inspireret, siger Ulla Essendrop til Alt for damerne.

Som tre-årig blev hun adopteret fra Indien. Hun er vokset op sammen med sin ligeledes adopterede bror i Skalborg syd for Aalborg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.