Politiske veteraner takker af med kritik: Valgkampen var uskøn

Per Stig Møller (K) og Ole Sohn (S) er på hver deres måde skuffede over valgkampen.
Per Stig Møller takker af efter et lang liv på Christiansborg.
Per Stig Møller takker af efter et lang liv på Christiansborg. Foto: SCANPIX arkiv

Valgkampen er ikke foregået på et ordentligt, oplyst niveau. Det mener De Konservatives Per Stig Møller, som for første gang siden 1984 ikke er at finde på stemmesedlen til et folketingsvalg.

Til DR.dk siger Per Stig Møller, at han synes, valgkampen har været trist og præget af politiske rivegilder.

- Der har været fire dueller mellem to personer, hvor der har været mange skænderier, og hvor den ene ikke vil høre efter, siger Per Stig Møller til DR.dk med henvisning til de fire dueller på DR1 og TV 2 mellem Venstres Lars Løkke Rasmussen og Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt.

De stiller heller ikke op: Læs her, hvilke politiske veteraner, der takker af i dag

Den tidligere udenrigs- kirke-, kultur- og miljøminister, der fremover vil skrive bøger og holde foredrag, synes, at vi nærmer os amerikanske tilstande i medierne, hvad valgkamp angår. Og det er en skam:

- Det er en forvridning af det danske system, at man gør det til et præsidentvalg med blå og rød, som om det var republikanere og demokrater, siger han.

For en anden politisk veteran, Ole Sohn (S), betyder valget også et frivilligt farvel til dansk politik. Han skal nu til at være konsulent og rådgive virksomheder og organisationer.

Mens Per Stig Møller i høj grad kritiserer medierne, mener Ole Sohn, at politikerne har været for meget efter hinanden under valgkampen. Ole Sohn har været medlem af folketinget siden 1994 - først for SF, senere S.

- Jeg har en oplevelse af, at den politiske debat mere og mere går i retning af at finde fejl hos hinanden. At lave benspænd frem for at finde løsninger. Og det, synes jeg, er en forkert udvikling, siger den tidligere erhvervs- og vækstminister til DR.dk.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.