DEBAT

Politiker om Christiansborg: Sladder og store ego’er

Der er en skyggeside ved Christiansborg. Her findes både mobning og sladder, lyder det i dag i et debatindlæg fra en tidligere minister.
Uffe Elbæk, leder af Alternativet og tidligere radikal kulturminister, mener, at Christiansborg har en markant skyggeside. Mobning, ensomhed og sladder trives på Borgen,skriver han i et debatindlæg.
Uffe Elbæk, leder af Alternativet og tidligere radikal kulturminister, mener, at Christiansborg har en markant skyggeside. Mobning, ensomhed og sladder trives på Borgen,skriver han i et debatindlæg. Scanpix: Keld Navntoft

Den tidligere radikale kulturminister Uffe Elbæk beskriver Christiansborg som en arbejdsplads med en markant skyggeside.

Den politiske kultur betyder, at både mobning og ensomhed trives på Borgen, mener den politiske leder af Alternativet og medlem af Folketinget. Det skriver han i dag i Politiken.

“Jeg holder af Christiansborg og mine kollegaer, og samtidig ved jeg, at vi kunne gøre det så meget bedre, hvis den politiske kultur var en anden. Min arbejdsplads har nemlig en markant skyggeside bestående af meget store egoer, rigtig meget sladder, bagholdsangreb, gruppemobning, ensomhed, personkonflikter, benhård konkurrence, magtdramaer, og ikke mindst trangen efter at ‘være på’, når medierne er i nærheden - og det er de som bekendt altid på Christiansborg,” skriver Uffe Elbæk.

Den hårde konkurrence, sladderen og den konstante stræben efter magt er med til at modarbejde selvkritik, selvindsigt og nysgerrighed på tværs af partierne, mener Uffe Elbæk, der også fortæller om en folketingskollega, der har sagt til ham, at han ikke føler, han slår til på Christiansborg:

“Christiansborg-kulturen gjorde ham tavs og gav ham i bytte en oplevelse af, at alle de andre - dem med de lange uddannelser eller en karriere bag sig i partiorganisationen - havde styr på det. Han sad med en fornemmelse af, at det var dem, der var de rigtige politikere,” skriver Elbæk.

Læs hele indlægget her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.