TERROR I KØBENHAVN

Politiet takker borgerne for hjælp i terrorsagen

Københavns Politi roser befolkningen for at bidrage med oplysninger og hjælp i forbindelse med skudattentaterne i Købehavn.
To betjente taler med en kvinde foran synagogen i Krystalgade, hvor Dan Uzan blev skuddræbt, da han stod vagt ved en konfirmation.
To betjente taler med en kvinde foran synagogen i Krystalgade, hvor Dan Uzan blev skuddræbt, da han stod vagt ved en konfirmation. Scanpix

De har fået ros af politikere, kongelige og helt almindelige borgere. De har fået kys, kage og blomster. Og nu sender politiet så roserne den anden vej - tilbage til de mange mennesker, der har bidraget til politiets arbejde og efterforskning i forbindelse med terrorattentaterne i København.

I en pressemeddelelse fortæller Københavns Politi, at man har modtaget tusindvis af henvendelser fra offentligheden via tlf. 114. Mere end 300 opkald vurderes at have haft betydning for efterforskningen.

- Der skal også lyde en stor tak til alle twitter-brugere, som flittigt har retweetet, når vi har bedt om det, siger politidirektør Thorkild Fogde.

Tak for delinger på de sociale medier

- Det har været den største, uvarslede politiindsats i nyere tid, og indsatsen har involveret et stort antal politifolk fra hele landet. Borgernes oplysninger på 114 og deres bistand med at dele oplysninger og overvågningsbilleder på de sociale medier har været af væsentlig betydning for os i en meget vanskelig situation, hvor tid var en afgørende faktor.

Københavns Politi fortæller videre, at det i dén grad har varmet at mærke den sympati og opbakning, der er strømmet i møde fra alle sider.

- Vi er glade for at kunne fortælle, at alle de fem sårede politifolk nu er udskrevet fra hospitalet. De har det efter omstændighederne godt, men er selvfølgelig påvirkede af hændelserne. Vores tanker går i dag til de efterladte til de to dræbte, som skal leve med det tragiske og meningsløse tab af deres kære, siger Thorkild Fogde.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.