Politiet står med herreløst muldyr - er det dit?

Syd- og Sønderjyllands Politi leder efter ejeren til det muldyr, der blev fundet søndag ved Agerskov i Sønderjylland.
Politiet troede først, at det herreløse dyr var et æsel. Men der er tale om et muldyr. Vi håber, vi har fundet et foto af den rigtige art - de to arter ligner hinanden en del.
Politiet troede først, at det herreløse dyr var et æsel. Men der er tale om et muldyr. Vi håber, vi har fundet et foto af den rigtige art - de to arter ligner hinanden en del. SCANPIX arkiv

"En af de mere usædvanlige sager." Sådan kalder vagchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi en efterlysning, som politikredsen søndag sendte ud - og som stadigvæk gælder, fordi ingen ejer er dukket op.

Det er ejeren af et muldyr, politiet efterlyser. Der har været lidt problemer med at artsbestemme dyret - først kategoriserede ordensmagten dyret som et æsel.

Men der er altså tale om et muldyr, oplyser politiet til Avisen.dk. Arten har en hest som mor og et æsel som far og kan ikke formere sig. Af samme grund kan det være svært at kønsbestemme dyret - det har politiet da heller ikke gjort.

Muldyret blev indfanget sendt søndag aften på Bedstedvej i Bovlund krydset ved Agerskov i Sønderjylland.

- Et par betjente måtte tage sig af dyret, indtil Falck kom og hentede det. De har så kørt æslet til en underleverandør, der har plads til den slags, siger vagtchefen ifølge Jydske Vestkysten.

Politiet vil meget gerne vil høre fra dyrets ejer på tlf. 114.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.