Politiet løslader mistænkt i voldtægtssag fra Vanløse

En 21-årig mand, der i weekenden blev anholdt for voldtægt, er løsladt. Han er dog stadig sigtet i sagen.
Politiet har valgt at løslade en 21-årig mand, der er mistænkt for at have voldtaget en 19-årig kvinde i København i weekenden. Modelfoto.
Politiet har valgt at løslade en 21-årig mand, der er mistænkt for at have voldtaget en 19-årig kvinde i København i weekenden. Modelfoto. Foto: Colourbox/free

En 21-årig mand, der er sigtet for at have voldtaget en to år yngre kvinde i Vanløse i København, er blevet løsladt.

Det oplyser den centrale efterforskningsleder i Københavns Politi Henrik Vedel til Ritzau onsdag aften.

Voldtægten fandt ifølge kvinden sted efter et værtshusbesøg i Vanløse. På værtshuset var også den 21-årige, og han fulgte efter hende, da hun tog hjem.

- Manden kommer med ind i hendes lejlighed, og her bliver hun voldtaget, sagde den centrale efterforskningsleder Kenneth Jensen lørdag eftermiddag til Ritzau.

Det stod ikke klart, om kvinden frivilligt lod manden komme med ind i lejligheden. Omtrent to timer efter kvindens anmeldelse lykkedes det politiet at anholde den mistænkte.

Søndag blev han fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København. Dommeren ville ikke gå med til at varetægtsfængsle manden, men opretholdt hans anholdelse i tre døgn, så politiet fik mere tid til at samle beviser mod ham.

Men allerede tirsdag besluttede Københavns Politis jurister på station Bellahøj, at manden skulle løslades, da der ikke var udsigt til, at han ville blive varetægtsfængslet i en nyt retsmøde onsdag.

Den 21-årige er dog fortsat sigtet i sagen, oplyser den centrale efterforskningsleder.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.