Politiet: Derfor brød 400 år gammel kro i brand

Høj varme besværliggør politiets arbejde på Kryb-i-Ly Kro ved Taulov, der tidlig onsdag blev hærget af brand.
Der udbrød natten til onsdag brand i Kryb-i-Ly Kro ved Taulov i Sydøstjylland.
Der udbrød natten til onsdag brand i Kryb-i-Ly Kro ved Taulov i Sydøstjylland. Foto: Scanpix/arkiv

Omkring 200 gæster på en af Jyllands ældste og mest kendte kroer - Kryb-i-Ly Kro ved Taulov i Sydøstjylland - er natten til onsdag blevet evakueret efter en brand, der sendte store mængder røg gennem bygningen.

Branden blev anmeldt klokken 03.38, og brandvæsnet i Fredericia har med hjælp fra kolleger i Middelfart slukket flammerne. Politiets teknikere er nu i gang med at undersøge brandstedet, oplyser lokalpolitiet i Fredericia til Ritzau.

- Vi kan konstatere, at branden er startet i kælderen, og vi formoder, at det er sket i nærheden af en sauna. Men vi kan ikke komme ind i kælderen endnu, fordi der er for varmt, siger leder af lokalpolitiet Peter Balsgaard.

- Hotellet er ikke voldsomt brandskadet, men det har fået voldsomme røgskader. Det kan være alvorligt, fordi der kan gå lang tid, før røglugten er forsvundet, siger han.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden.

Politiet er begyndt efterforskningen og er i øjeblikket i gang med at afhøre hotellets personale. Undersøgelsen af kælderen, hvor branden er opstået, kan dog tidligst begynde torsdag på grund af de høje temperaturer, oplyser politiet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.