Politiet: Bombetruslerne ligner hinanden

Flere steder er truslerne blevet indgivet pr. mail.
Foto: Scanpix

Mandag middag blev Danmark ramt af flere bombetrusler. Truslerne blev indgivet mod  blandt andet Roskilde Lufthavn, Tirstrup Lufthavn, Københavns Lufthavn, Vestsjællandscentret i Slagelse, RO's Torv i Roskilde, Odense Universitets Hospital, Fields, Frederiksberg Centret, Fisketorvet, Københavns Universitet, Rigshospitalet og CBS  i København. 

De første trusler ramte Roskilde Lufthavn og indkøbscentrene i Roskilde og Slagelse. De fik alle truslerne på mail.

- Ro’s Torv modtager en mail, der matcher nogenlunde den, vi fik på lufthavnen, siger indsatslederen hos Midt- og Vestsjællands Politi Benjamin Rasch til dr.dk.

Centermanager i Vestsjællandscentret Erik Rydahl fortæller til bt.dk, at han og centrets driftleder begge modtog en mail, hvor der stod noget med, at ’der går rygter i Slagelse om, at der skal springes en bombe i Vestsjællandscentret i dag'.

Også på Fyn kom truslen til Odense Universitetshospital pr. mail.

- Mailen kommer fra samme afsender, som de andre trusler og er meget enslydende, forklarer vagtchefen hos Fyns Politi til Ritzau.

I en pressemeddelelse oplyser Københavns Politi, at alle trusler i København også kom pr. mail.

Der er endnu ikke offentliggjort oplysninger om, at nogen skulle være kommet til skade, eller at der skulle være blevet fundet mistænkelige genstande.

Selvom truslerne er blevet indgivet i hele landet, bliver det ifølge Rigspolitet Midt- og Vestsjællands Politi, der skal stå for efterforskningen.

- Vi prøver at samle trådene og se, om der er en fællesnævner i tingene. For at ikke politikredsene skal træde hælene af hinanden, så samler vi tingene her, fortalte kommunikationskonsulent Carsten Andersen hos kredsen tidligere i dag til Ekstra Bladet.

Har  man en mistanke om, hvem der kan stå bag, kan politiet kontaktes på telefon 114.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.