Politiet advarer: Slet denne SMS øjeblikkeligt

Nordsjællands Politi har fået flere henvendelser om et fup-nummer på mobilen. De råder enhver, der modtager beskeden, til at slette den med det samme.
Politiet har fået adskillige henvendelser om et nyt forsøg på phishing.
Politiet har fået adskillige henvendelser om et nyt forsøg på phishing. Foto: Scanpix/iris/arkiv

Hvis du en af de seneste dage har modtaget en SMS, hvor der står, at du har placeret en ordre på 910 kroner hos Apple iTunes Store, skal du øjeblikkeligt slette den. Det skriver Nordsjællands Politi.

Fup-nummeret er særlig snedigt, da der i SMS'en står, at du skal trykke på et link, hvis du vil annullere den høje ordre. Hvis du trykker på linket, bliver du bragt til en hjemmeside, der ligner Apples til en forveksling, og her bliver du bedt om at indtaste dit Apple-ID. Når det først er gjort, så har du lige givet alle dine personlige oplysninger til fupmagere.

- Hvad der efterfølgende sker, hvis de får fat i dit Apple ID og din kode, ved vi ikke, men det er højst sandsynligt ikke noget positivt, skriver Nordsjællands Politi på Facebook.

 Sådan ser beskeden ud.

SMS-beskeden er et såkaldt phishing-nummer, hvor bagmænd med skumle hensigter forsøger at franarre godtroende ofre deres oplysninger.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.