Pind og Støjberg skal ristes efter uskønt politiskole-forløb

Både Søren Pind og Karen Ellemann hives i samråd for at redegøre for placeringen af politiskolen i Herning.
Boligminister Inger Støjberg (V) og justitsminister Søren Pind (V) skal i samråd om placeringen af den nye politiskole.
Boligminister Inger Støjberg (V) og justitsminister Søren Pind (V) skal i samråd om placeringen af den nye politiskole. Foto: Scanpix/arkiv

Der er så mange udestående spørgsmål omkring placeringen af den nye politiskole i Herning, at Socialdemokratiet nu indkalder to ministre i samråd.

Det er Kaare Dybvad (S), medlem af Retsudvalget, der indkalder indenrigsminister Karen Ellemann (V) og justitsminister Søren Pind (V).

De skal redegøre for forløbet, mener Kaare Dybvad og fremhæver, at det fremstår som om, at et tilbud fra Herning til staten var ulovligt.

Byens borgmester Lars Krarup (V) har givet et tilbud til Rigspolitiet, som eksperter vurderer er ulovligt.

Derfor skal ministrene i samråd.

- Man tilbyder kvit og frit at stille lokaler til rådighed i en periode. Det er ikke en fysisk gave, men det er en gave på den måde, at man friholder staten fra nogle udgifter, den ellers med sikkerhed ville have haft, siger Kaare Dybvad.

Baggrunden er, at Krarup på Facebook har skrevet, at politiet "kvit og frit" kan låne lokaler af kommunen. Af eksperter bliver det stemplet det som et ulovligt kommunalt tilskud til staten.

- Det, der bliver sået tvivl om, er, hvorvidt man har overholdt kommunalfuldmagten, altså arbejdsdelingen mellem kommuner og regioner. Fordi man giver en gave fra en kommune til staten, siger Kaare Dybvad.

Men det er en absurd beskyldning, mener Lars Krarup. Hans tilbud skulle ikke tages alvorligt, lyder det.

- Jeg har skrevet "kvit og frit" i anførselstegn, fordi det jo netop ikke skal forstås bogstaveligt. Det kan sagtens være, at det ikke var det mest velvalgte udtryk, udtaler borgmesteren i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.