Minister efter fattigdoms-kritik: Vi gør det bare attraktivt at vælge at arbejde

Nej, regeringen "glemmer" ikke fattigdom, skriver social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) i et svar til socialrådgiverformand Majbrit Berlau.
Det er nødvendigt med lavere ydelser for at de ledige vælger at arbejde, mener Karen Ellemann (V).
Det er nødvendigt med lavere ydelser for at de ledige vælger at arbejde, mener Karen Ellemann (V). Foto: Bax Lindhardt / Scanpix arkiv

Det er altså ikke fordi regeringen "glemmer" fattigdom. Vi synes bare ikke, at det er indlysende, at det nye kontanthjælpsloft, 225-timersreglen og integrationsydelse vil skabe flere fattige. Sådan lyder det fra social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) i et debatindlæg på jp.dk.

I et tidligere indlæg har Majbrit Berlau fra Dansk Socialrådgiverforening nemlig beskyldt regeringen for at "glemme" den fattigdom, som de nye ydelser medfører.

De arbejdsløse skal vælge at arbejde

Men det handler i bund og grund om, at regeringen ikke mener, at lavere ydelser skaber mere fattigdom, men at de får ledige i job, understreger ministeren.

"Der er nødt til at være forskel på arbejdsindkomst og overførselsindkomst, hvis vi skal give borgere uden for arbejdsmarkedet et incitament til at vælge et aktivt arbejdsliv," skriver Karen Ellemann blandt andet.

Uden den forskel vil de ledige ikke have en tilskyndelse til at komme væk fra offentlig forsørgelse, hvilket er vigtigt, hvis de skal blive gode rollemodeller for deres børn og dermed hjælpe med at bryde den sociale arv, mener ministeren.

Hun tilføjer, at regeringen selvfølgelig er klar over, at nogle borgere er så socialt udsatte eller syge, at de ikke kan komme i arbejde eller uddannelse, og at der må formålet være at hjælpe og støtte de borgere til en bedre livskvalitet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.