Pia K. smider fire folketingsmedlemmer ud af salen

Folketingsmedlemmer fik ikke lov til at være iført bluser med et budskab om krigen i Syrien i folketingssalen.
- Vi fik at vide af formanden (Pia Kjærsgaard, red.) via hendes højre hånd, at hun ikke ville have, at vi havde T-shirtene på, fortæller Naser Khader.
- Vi fik at vide af formanden (Pia Kjærsgaard, red.) via hendes højre hånd, at hun ikke ville have, at vi havde T-shirtene på, fortæller Naser Khader. Foto: Scanpix/arkiv

Folketingspolitikerne Naser Khader (K), Jan E. Jørgensen (V) og Brian Mikkelsen (K) blev torsdag formiddag smidt ud af åbningsdebatten i folketingssalen.

Det skyldes, at de alle var iført en T-shirt med en budskab om krigen i Syrien. De fik kun lov til at side i salen i cirka en halv time, inden de blev bedt om at forlade salen.

Det fortæller Naser Khader, som har taget initiativ til at få trykt bluserne.

- Vi fik at vide af formanden (Pia Kjærsgaard (DF), red.) via hendes højre hånd, at hun ikke ville have, at vi havde T-shirtene på, fortæller Naser Khader.

Også Venstres Jane Heitmann (V) var med i den fælles aktion. Hun havde dog ikke nået at få iført sig T-shirten, så hun forlod salen frivilligt, da de øvrige blev smidt ud.

Ifølge Folketingets Oplysning står der ikke direkte i Folketingets forretningsorden, at medlemmer ikke må iføre sig beklædning med politiske budskaber. Derimod er det op til formanden til enhver tid til at påtale medlemmernes opførsel.

- Jeg kan beslutte, hvad jeg mener er rigtigt i forhold til orden i folketingssalen, og sådan er det. En demonstration i salen, det gør man bare ikke, siger formanden for præsidiet, Pia Kjærsgaard.

- Der var først to med trøjer på, så var der tre, og så var der fire. Jeg kunne godt se, at det kunne udvikle sig til at blive til en - fredelig ja, - men dog en demonstration.

Naser Khader er uforstående over for, at politikerne blev bedt om at tage de langærmede sorte bluser med teksten "Syrien Aleppo bløder #savesyria" af.

- Det kan jeg ikke forstå. Det var en markering af en humanitær katastrofe, siger Naser Khader.

- Vi er kun nogle få timers flyvetur fra en af de værste katastrofer i nyere historie, og det internationale samfund sidder på hænderne. Det er videreformidlingen af et nødråb, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.