Pia K. modtager klage over Løkke

Lars Løkke Rasmussen (V) vil ikke møde op til samråd i Beskæftigelsesudvalget om sine dagpengeløfter fra valgkampen. I stedet sender han beskæftigelsesministeren. Enhedslisten klager nu over Løkke til Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF).
Løkke vil ikke møde op i et samråd om hans dagpengeløfter fra valgkampen. Det er for dårligt, mener Enhedslisten, der har klaget til Pia Kjærsgaard (DF) - Folketingets formand.
Løkke vil ikke møde op i et samråd om hans dagpengeløfter fra valgkampen. Det er for dårligt, mener Enhedslisten, der har klaget til Pia Kjærsgaard (DF) - Folketingets formand. Foto: Henning Bagger, Scanpix/arkiv

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser at møde op til samråd i Beskæftigelsesudvalget og svare på spørgsmål om sine egne dagpengeløfter fra valgkampen.

Han har i stedet videresendt samrådsspørgsmålet, der er stillet af Enhedslistens Finn Sørensen, til beskæftigelsesminister Jørn Neergaard (V).

Det skriver DR Nyheder.

Men det holder ikke at sende en anden, når det nu er Lars Løkke Rasmussens egne løfter og holdninger, der spørges ind til, lyder det fra Finn Sørensen, som har klaget til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), over statsministerens afbud.

- Jeg har sendt en klage, fordi statsministeren ikke vil stille op i et samråd og forklare, om han stadig står ved de udtalelser, han kom med under valgkampen, om at han ikke vil være med til at skære i dagpengene og dagpengesatsen, siger arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen til DR Nyheder.

Enhedslisten ønsker konkret svar på, om Lars Løkke Rasmussen står ved sine løfter fra valgkampen, hvor han ved flere lejligheder lovede, at han ikke ville skære i dagpengene eller dagpengesatserne.

Finn Sørensen kalder det "helt uacceptabelt", at Lars Løkke Rasmussen ikke ønsker at deltage i samrådet, og Finn Sørensen håber nu, at Folketingets formand og resten af præsidiet kan overbevise statsministeren om at deltage alligevel.

- Jeg er fuldstændig bevidst om, at Folketingets Præsidium ikke kan pålægge statsministeren at møde op til et samråd. Men jeg håber da, at Folketingets formand og hele præsidiet er enige med mig i, at det er uacceptabelt, at han ikke stiller op til et samråd for at forklare, om han står ved sine udtalelser under valgkampen, siger Finn Sørensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.