Pia K. langer ud efter Johanne Schmidt: "Sikke en partykiller"

Pia Kjærsgaard og Johanne Schmidt-Nielsen er røget i totterne på hinanden.
Foto: Scanpix/arkiv

Folketingets formand Pia Kjærsgaard og Enhedslistens frontfigur Johanne Schmidt-Nielsen er røget ud i lidt af en diskussion. 

Det sker efter en ellers festlig begivenhed i søndags, hvor nye danske borgere blev fejret på Christiansborg, og hvor Pia Kjærsgaard i sin egenskab af Folketingets formand holdt en tale for de godt 2200 fremmødte.

Det fik Johanne Schmidt-Nielsen til at sætte sig til tasterne på Facebook. Under overskriften 'Pia Kjærsgaards hykleriske velkomst' harcelerer hun mod, at Pia Kjærsgaard ud over at være Folketingets formand også er medlem af Dansk Folkeparti. Partiet har som det eneste i Folketinget stemt mod det lovforslag, der giver statsborgerskab.

Men Pia Kjærsgaard er bestyrtet over angrebet, skriver BT.

- Hun kan ikke være sig selv bekendt ved at skrive sådan et surt opslag. Sikke en partykiller. Hold da op, det var da utroligt, siger hun til avisen.

Pia kjærsgaards tale klinger hult

Johanne Schmidt-Nielsen mener, at det er hyklerisk, når Pia kjærsgaard byder velkommen til de nye danskere samtidig med, at Dansk Folkeparti stemmer imod forslaget om statsborgerskab.

"De synes nemlig, det er alt for let at få statsborgerskab i Danmark. Og de nøjes ikke med at arbejde for (endnu!) skrappere regler. De stemmer simpelthen imod alle ansøgere. I det lys klinger Pia Kjærsgaards velkomsttale temmelig hult. For nu at sige det mildt," skriver Johanne Schmidt Nielsen blandt andet på sin Facebook-profil.

Men det forstår Pia Kjærsgaard slet ikke.

- Det er fordi, hun ikke ved, hvad det indebærer at være Folketingets formand. Selvfølgelig skal jeg tale på hele Folketingets vegne. Jeg er formand, og det er mit arbejde. Det udfører jeg, så godt som jeg kan, Jeg kunne da lige have set, hvis jeg havde sagt nej, siger hun til BT.

Hun forklarer samtidig, at partiet stemmer nej til lovforslaget, fordi alle ansøgere om statsborgerskab er samlet i et enkelt lovforslag. Det er dermed ikke er muligt at pille enkelte navne ud som eksempelvis dem, der er i PETs søgelys, lyder det fra Pia Kjærsgaard.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.