Peter Skaarup tror mest på en ren Venstre-regering

Dansk Folkepartis gruppeformand tror, at Lars Løkke Rasmussen og Venstre selv kommer til at udgøre regeringen.
Mandag må Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup og formand Kristian Thulesen Dahl igen til dronningen, når forsøget på at samle en borgerlig regering fortsætter.
Mandag må Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup og formand Kristian Thulesen Dahl igen til dronningen, når forsøget på at samle en borgerlig regering fortsætter. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Ifølge Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, var Lars Løkke Rasmussen (V) ude på en umulig mission, da han som kongelig undersøger skulle prøve at samle enderne til en borgerlig flertalsregering.

Derfor undrer det heller ikke Skaarup, at Løkke Rasmussen søndag måtte erkende, at det ikke lod sig gøre.

- Det var vel meget forventeligt ud fra de konklusioner, der har været hen over weekenden.

- Nogle partier er nok for uens til, at det ville have kunnet lade sig gøre. Det kunne man nok have sagt sig selv allerede i går, at det var svært at forestille sig. Men det betyder ikke, at vi ikke kan samarbejde, siger Peter Skaarup.

Han mener, at lørdagens møder med alle partierne og de nordatlantiske mandater om ikke andet har givet Lars Løkke Rasmussen et overblik over, hvordan situationen ser ud, og hvilke indrømmelser der måske skal gives.

Nu gælder det så arbejdet med at finde en handlekraftig mindretalsregering, og Skaarup selv har et godt bud på, hvordan den skal se ud.

- Uanset det her tror vi stadig på, at det mest realistiske er en ren Venstre-regering med mulighed for at forhandle med de forskellige partier, hvad der skal gennemføres af politik.

- Det vil for vores eget vedkommende også betyde, at vi står mere frit i forhold til at kunne samarbejde til forskellige sider og forsøge at komme igennem med de ting, vi gik til valg på, siger Skaarup.

Dansk Folkeparti gik kraftigt frem ved valget og blev med 37 mandater Folketingets næststørste parti - større end Venstre, der fik 34 personer valgt ind.

Alligevel holder partiet fast ved Lars Løkke Rasmussen som sin statsministerkandidat.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.