Pernille mistede sin mand til kræften: Nu danser hun mod sygdommen

Selvom Pernille Gullev og hendes to sønner på 17 og 10 år stadig er i sorg, har den 40-årige enke alligevel fundet modet og overskuddet frem til at stille op i Vild med dans i kampen mod den frygtede sygdom.
Pernille Gullev får fornøjelsen af at danse med professionelle Silas Holst, som her ses på dansegulvet med vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedahl i 2014.  
Pernille Gullev får fornøjelsen af at danse med professionelle Silas Holst, som her ses på dansegulvet med vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedahl i 2014.   Foto: Scanpix arkiv

Pernille Gulløv var en af de tre almindelige danskere, der i aftes trådte ud på Vild med dans-gulvet for at støtte Knæk Cancer.

Fælles for de tre er, at de alle har været i berøring med kræft, enten som patient eller pårørende. For Pernille Gullev betød kræften, at hun i januar i år måtte tage afsked med sin mand efter et sygdomsforløb på syv måneder.

Det fortæller hun til BT.

Selvom Pernille Gulløv og hendes to sønner på 17 og 10 år stadig er i sorg, har den 40-årige enke alligevel fundet modet og overskuddet frem til at stille op i kampen mod den frygtede sygdom.

- Peter var journalist og meget fakta-orienteret og konkret. Derfor gjorde han det hurtigt klart for mig, at der kun var en vej at gå efter hans død: Jeg skulle se at komme videre og skabe et godt liv for mig selv og vores sønner. Med det i baghovedet var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt af Kræftens Bekæmpelse, om jeg ville være med i denne udgave af 'Vild med dans': Alt hvad der kan skrabe midler ind til forskning, til oplysning og til støtte til syge og pårørende skal have en hånd, siger hun til BT.

Pernille Gulløv fik fornøjelsen af at danse med professionelle Silas Holst, som har haft en uge til at lære dansetrinnene fra sig.

Siden 2012 har det har været en tradition i Vild med dans, at fredagen i "Knæk Cancer"-ugen har været en del af den landsdækkende kampagne.

Det betød blandt andet, at seerne i aftes kunne opleve liveoptrædener i studiet fra Lis Sørensen, Shaka Loveless, Barbara Moleko og Gregersen, og at man samtidig kunne være med til at støtte Kræftens Bekæmpelse i anledningen af 'Knæk Cancer'-kampagnen, skriver tv2.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.