Pas på: Så nemt ødelægger de sociale medier dine karrieremuligheder

Rigtig mange er på de sociale medier, og netop derfor er du nødt til at gøre det modsatte, hvis du vil gøre dig interessant på jobmarkedet, mener it-ekspert.
De sociale medier kan være grunden til, at du ikke gør dit job godt nok.
De sociale medier kan være grunden til, at du ikke gør dit job godt nok. Scanpix.

Der er efterhånden få mennesker, som ikke på den ene eller den anden måde er på de sociale medier. Rigtig mange er på Facebook og Instagram, mange er på Twitter, og flere lever sågar af deres blog eller sociale profiler.

Men det er ikke nødvendigvis den eneste vej frem, siger forfatter og assisterende professor i computervidenskab på Georgetown Universitet, Cal Newport.

Selvom mange faktisk finder deres job via LinkedIn eller opslag på Facebook, er de sociale medier efterhånden så almindelige, at de ikke længere giver ekstra værdi til eksempelvis arbejdslivet, påstår Cal Newport ifølge Independent.

Du spilder din tid

Cal Newport mener der imod, at dem med de største karrieremuligheder kan være dem, der fuldstændig melder sig ud af ræset og gør noget andet.

- I en kapitalistik økonomi vil markedet altid belønne ting, som er sjældne og værdifulde. Sociale medier er bestemt ikke sjældne og værdifulde, siger Cal Newport blandt andet om sin påstand.

Desuden mener han, at vores evner på jobbet er i direkte fare på grund af de sociale medier. Det fjerner vores opmærksomhed fra det væsentlige og gør os dårlige til at fokusere på kun en ting - ja, de sociale medier er afhængighedsskabende og gør ganske enkelt, at vi alt for nemt kommer til at kede os.

Det er på ingen måde godt for vores karriere eller muligheder på jobbet. Faktisk er det med til at ødelægge vores evner på vores arbejde. 

Cal Newport forklarer sig med, at vi får en rus, hver gang vi sender noget af sted på de sociale medier. Men når vi fortæller om vores barns fødselsdag, eller når vi laver opdateringer, hvor vi konstant roser os selv, så er det alt sammen spild af vores dyrebare tid, mener han.

Tid hvor vi ikke er produktive.

De sociale medier er til morskab, og derfor skal vi passe på med, hvor meget tid og energi vi bruger på dem, hvis vi vil være i stand til at passe vores arbejde godt. 

Dette er naturligvis blot en mands mening - men måske lidt færre Snapchats om dagen vil give mere overskud til at kunne fokusere på andre ting. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.