Pas på: Her dækker forsikringen ikke

Du kan nemt få tyveri i dit festivaltelt dækket, men erstatning for tyveri i bilen, kan hurtigt gå tabt. Her er de klassiske fejl, vi begår.
En knust bilrude er et kedeligt syn, men var værdigenstandene ikke gemt for det blotte øje, dækker indboforsikringen ikke.
En knust bilrude er et kedeligt syn, men var værdigenstandene ikke gemt for det blotte øje, dækker indboforsikringen ikke. Foto: /free

Der er næppe noget mere frustrerende end at blive udsat for indbrud. Det skulle da lige være, når man opdager, at forsikringen ikke dækker.

Danskerne har det med at begå de samme fejl, når de udsættes for tyveri, indbrud eller får ejendele ødelagt i sommermånederne.

Mange tror, at de er dækket godt ind med en kaskoforsikring, men er der indbrud i bilen, er det indboforsikringen, der skal dække, forklarer Riccardo Krogh Pescatori, der er kommunikationskonsulent i GF Forsikring

- Typisk har folk indbrud i bilen, fordi tyven kan se værdigenstande gennem vinduet, men kan man det, dækker forsikringen simpelthen ikke, siger han til Ritzau Fokus.

Værdigenstande er nærmest også frit tilgængelige for tyve, når vi tager på festival, for det er nemt at stjæle dem, når de ligger i et telt.

- Mange ved ikke, at de faktisk kan få tyveri på en festival dækket, hvis de bare husker at låse teltet med en hængelås, siger Riccardo Krogh Pescatori.

Skal tyven ind i et telt med en lås på, skal telte skæres op, og så er der tale om et indbrud, der dækkes af indboforsikringen.

Man bør dog ikke efterlade værdigenstande i sit telt, hvis man kan undgå det, uddyber han.

Hos Alka Forsikring kommer det bag på mange kunder, at de kan få brillerne erstattet, hvis de falder og ødelægger dem i Danmark - men ikke i udlandet.

Men den største skuffelse opstår, når der er tale om indbrud i hjemmet.

- Her tror kunderne, at det ikke tæller for et åbent vindue, hvis de har haspen på eller en børnelås på vinduet, men det gør det altså, og så dækker vi ikke, siger Lise Agerley, der er kommunikationsdirektør i Alka.

Generelt skal huset være aflåst for uvedkommende, også når man faktisk er hjemme.

- Vi har haft sager med folk, der har haft indbrud, når de er hjemme. Her har hoveddøren ikke været låst, og så har tyven været hurtigt inde og ude igen, siger Riccardo Krogh Pescatori.

Vi er vanemennesker og lægger tit vores værdigenstande de samme steder, hvilket gør det let for en tyv at finde pungen med kontanter og være væk igen på kort tid.

- Sker det, dækker indboforsikringen eksempelvis ikke stjålne kontanter, siger han.

Værd at vide om indboforsikring

Stjålne genstande fra en bil, der har været synlige, dækkes ikke.

Råber man ikke tyven an straks efter tyveri af en pung, dækkes stjålne kontanter ikke.

Særlige værdigenstande stjålet fra loft -eller kælderrum dækkes ikke.

Skader på havemøbler ved stormvejr dækkes ikke. De skal være låst inde.

Ved indbrud i hjemmet skal døre og vinduer være lukket og låst, ellers dækker forsikringen ikke. Det samme gælder campingvogne.

Til gengæld dækker indboforsikringen tyveri fra et telt, hvis det har været aflåst.

Ødelagte briller ved uheld dækkes kun, hvis det er sket i Danmark.

Kilde: Alka & GF Forsikring

 

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.